Orbán

Hídlap

Speedmarathon: ezeken az utakon szűrik a gyorshajtókat szerdán

Szerdán reggel 6 órától a Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a magyar rendőrség. A járőrök az akció során többek között a 10-es, 11-es és a 12-es főúton is szűrik majd a gyorshajtókat.

Április 3-án reggel 6 órakor startol a 24 órás sebességellenőrző akció, a Speedmarathon. Mint minden évben, úgy idén is javaslatokat tehettek a lakosok, hogy melyik útszakaszon lenne indokolt a közlekedő járművek mérése. A rendőrség a napokban ki is hirdette, hogy hol és mikor állítják fel a traffipaxokat.

Komárom-Esztergom megyében, az Esztergomi járásban már a reggeli órákban találkozhatunk a járőrökkel. Dorogon 6:00-8:50 között a SPAR áruház közelében, a főút mellett várja majd a “háromlábú” a járművezetőket. Déltől nagyjából 14:50-ig a Bécsi úton találkozhatunk a rendőrökkel, akik 15 órától az Iskola utcán mérik a forgalmat.

Az 1119. számú úton (Tát-Tatabánya közötti útszakasz) 9:10-11:50 között a 15. kilométerszelvényben, majd 18:10-20:50 között a 9. kilométerszelvényben ellenőriznek. A Dorogi Rendőrkapitányság munkatársai Leányváron az esti órákban (21 órától), míg Tokodaltárón már másnap hajnalban (3-6 óra között) állítják fel a mérőeszközöt. A járás nyugati részén, Nyergesújfalun és Lábatlanon is az éjszakai gyorshajtókra vadásznak majd (00:10-02:50, illetve 03:10-06:00).

A 117. számú főút 6. kilométerszelvényében 21:10-23:50 között pásztázzák a közlekedőket, majd éjfél után egészen hajnali háromig az 1. kilométerszelvényben ellenőriznek. Természetesen a járás székhelye, Esztergom sem marad ki a sorból: szerdán reggel a Táti úton, majd a Visegrádi úton, a megszokott helyen mérnek majd.

A Dunakanyar irányába is érdemes körültekintően közlekedni, hiszen a 11. számú főút 56. kilométerszelvényében 15 órától, míg a 69. kilométerszelvényben reggel 6 órától találkozhatunk járőrökkel. Dömösön, a Kossuth Lajos utca 2. előtt 18:10-20:50 között végzik az ellenőrzést.

A Duna bal partján, a Szobi járásban 15 órától szűrik a szabálysértőket: 15-17 óra között a 12. számú főút 13. kilométerszelvényében, 18 órától Kismaros belterületén, míg 21 órától Verőcén számíthatunk rendőri jelenlétre.

(Fotó: infostart.hu)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements