Márk

Hídlap

Vereséget szenvedett a Dorog

Hazai környezetben kapott ki a kirobbanó formában játszó Vasas ellen a Dorog, a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában. Bár a hazaiak tisztességesen helyt álltak az élvonalba igyekvő angyalföldi alakulattal szemben, végül nem sikerült pontot szerezniük a találkozón.

Hatalmas várakozás előzte meg a a két klub mérkőzését, amelyre több száz vendégdrukker is kilátogatott. A kék-piros szerelést öltő fanatikusok különleges atmoszférát teremtettek a Buzánszky Jenő Stadionban, ahol a rigmusok hallatán rendkívüli erőre kapott a vendég csapat.

Nem is kellett sokat várni az első igazi helyzetükre, ugyanis Birtalan Botond a negyedik percben 17 méterről végzett el egy ígéretes szabadrúgást. Bár a sorfalba lőtte a labdát, a pontrúgás utáni percekben rendre túljutottak a védelmi vonalon. A 21. percben aztán megtörtént a jég: egy jobb oldali beadást követően Király Botond fejelte a hazaiak kapujába a labdát.

A 29. percben a hátrányban játszó Dorog vezetett egy támadást, amikor Paudits Patrikot buktatták. Bár büntetőgyanús eset volt, a játékvezető végül nem ítélt tizenegyest. Az első félidő utolsó perceiben mindkét oldalon ziccereket hagytak ki a csapatok, az eredmény már nem változott.

A második játékrész első igazi dorogi támadására kilenc percet kellett várni. Az 54., majd az 56. percben is Szedlár Zoltán került helyzetbe, de nem sikerült kiegyenlítenie. A várva várt hazai találat ideje a 66. percben jött el, amikor egy baloldali beadást követően Hegedűs Márk bombázott a kapuba.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen a 76. percben Horváth Gábor, a dorogi kapus buktatta Birtalant, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Balajti Ádám értékesítette a tizenegyest, így újra előnyhöz juttatta csapatát.

Bár a hátralévő időszakban több ígéretes helyzetet is láttunk, újabb találat nem született, így a Dorog 1:2-es vereséget szenvedett.

Szöveg: dorogifc.hu

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements