Jusztin

Hídlap

Megnyerte a megyei rangadót az Esztergom

35:23-ra győzte le az Esztergom a Tatabánya csapatát a Női Kézilabda NB II-es bajnokság 18. fordulójában. Bár a találkozó a megyeszékhely csapatának góljával kezdődött, a Vitéz lányok látványos játékukkal végig uralták a mérkőzést és esélyt sem adtak ellenfelüknek a pontszerzésre.

Nagy várakozás előzte meg a megyei rangadót, hiszen a vendégek a revans reményében léptek pályára a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. Az ellenfél az odavágó óta a korábban junior és ifjúsági Európa-bajnokságon is megfordult Gertsmár Szilviával erősítette meg a keretét, így szorosabb mérkőzésre számítottak a csapatok.

A találkozó gyors tatabányai góllal kezdődött, amelyre Barczi Anna bombagóllal válaszolt. Az alakulatok felváltva szerezték az újabb támadásokat, a szebbnél-szebb támadások eredményesen zárultak. A 20. percben még 9:9 volt az állás, a 23. perctől viszont a Vitéz lányok formába lendültek és fokozatosan átvették az irányítást.

Figyelemre méltó, hogy az első félidő utolsó tíz percében a Tatabánya csak négyszer volt eredményes, míg az Esztergom nyolc találatot szerzett, így ötgólos előnnyel vonultak pihenőre. A második játékrészben teljes egészében a hazaiak akarata érvényesült, szép kombiációkkal, összeszokott védőfallal találta szemben magát a vendég gárda.

35. percben már 7, a 42.-ben pedig már 10 góllal ment az Esztergom. Bár a tatabányai lányok becsülettel küzdöttek, ezúttal sem találtak fogást a megyei riválison. A sikerből mindenki kivette a részét, a jó iramú mérkőzésen különösen jó kapusteljesítményt láthattunk, Kovács Nóri pedig jól irányította a csapatot.

Ábrahám Szilvia nyolc, Horváth Kitti és Matus Niki öt-tö, Barczi Anna és Kovács Nóri négy-négy, Horváth Móni, Osvald Zsanett, Tóth Bori pedig egyaránt három gólt szerzett.

“Eddigi mérkőzéseinken hoztuk a saját magunktól is elvárt eredményeket. Ezen a találkozón viszont remekül, élvezettel játszottunk, többféle variációs felállást is kipróbálhattunk. Szépen haladunk a céljaink felé!

(Fotó: Esztergomi Kézilabda- Női,Férfi és Utánpótlás oldal)

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements