Valter

Hídlap

Felújítják a járdát a dorogi Puskin utcában

Folytatódik Dorogon a járdafelújítás: ezúttal a Puskin utcában jelentek meg a munkagépek, ahol az Eötvös utcától kezdve fokozatosan térkőborítást kap az ingatlanok előtti járdaszakasz. A szakemberek rohamtempóban dolgoznak, így napokon belül végezhetnek a feladatokkal.

A “Kutykuruttynak” is nevezett, kertvárosias jellegű telepet nyugodtan nevezhetnénk Dorog egyik legfejlettebb városrészének. Bár a művésznegyed (mivel az itt található utcák szinte kivétel nélkül egy-egy irodalmárról kapta a nevét) rendezett utcaképpel rendelkezik, némi fejlesztést és beruházást az itt élők is szívesen fogadnak.

Ezúttal a Gorkij utcával párhuzamosan futó Puskin utcában újul meg a járda, amely bár viszonylag jó állapotban volt, most mégis térkőborítást kap. Bár nem teljesen értjük, hogy miért nem egy leharcolt útszakaszt látnak el új burkolattal, reméljük, hogy a sokat látott Köztársaság úton is tapasztalhatunk majd változásokat.

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements