László

Hídlap

Leomlott a vakolat, egy ember megsérült

Súlyos fejsérülésekkel szállították az esztergomi kórházba azt a személyt, akire csütörtökön reggel vakolat hullott az Arany János utcában. Úgy tudjuk, hogy az érintett épület nem az önkormányzathoz tartozik, ezért a jogos tulajdonos feladata lesz a megsérült homlokzat helyreállítása.

-Anya,anya mi történt? – kérdezte a sziréna hallatán a gyermek az anyukáját, miközben a Bottyán János utcán haladtak a baleset helyszíne felé. A hölgy információk hiányában csak annyit tudott elmondani, amit a járókelőktől hallott, miszerint “egy idős férfi fejére hullott a vakolat”.

Mire odaértek, addiggra a tűzoltók és a mentők is elhagyták a helyszínt, a törmelékek nyomai viszont még jól látszódtak. A város központjában található posta gazdasági bejáratánál kisebb szobányi méretű területet kerítettek el szalaggal a tűzoltók, az ingatlan tetőszerkezete alatt pedig látható volt, hogy honnan hiányzik a vakolat.

Úgy tudjuk, hogy a baleset ellenére a posta nem zárt be, zavartalanul fogadják az ügyfeleket. Arról azonban nincsenek információink, hogy a megsérült homlokzatot mikor állíthatják helyre, hiszen nem önkormányzati tulajdonban van az épület.

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
  • 30 millió forintból újult meg a bazilikához vezető lépcső

    Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye engedélyével, önkormányzati finanszírozásban újult meg a bazilika rámpájához vezető északi lépcsősor – írja az esztergom.hu. A Szent Adalbert Központ bejárata melletti építményt 30 millió forintos projekt keretében renoválták.

    Hídlap
Advertisements