Márk

Hídlap

Új utcanévtáblákat helyeznek ki Tokodaltárón

Már gyártják a község címerével ellátott új utcanévtáblákat, amelyeket az érintett ingatlantulajdonosokkal egyeztetve helyeznek majd el – tájékoztatta a lakosságot Petrik József polgármester az önkormányzat közösségi oldalán. A látványterveket az interneten lehet megtekinteni.

A Tokodhoz tartozó korábbi bányatelep 1992-ben Tokodaltáró néven vált önálló településsé, azóta sajátos fejlődési utat jár be. Az önkormányzat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel szebbé, illetve egységesebbé varázsolhatják településüket.

Csolnoki és esztergomi mintára településcímerrel ellátott utcanévtáblákat rendeltek, amelyeket lakóházakra, épületek falára vagy kerítésekre szeretnének elhelyezni. Ezentúl az Akácos úton, az Óvoda közben és a Vajaskúti dűlőben is új, egységes táblákkal találkozhatunk.

(Fotó: Tokodaltáró közösségi oldal)

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements