Valter

Hídlap

Új utcanévtáblákat helyeznek ki Tokodaltárón

Már gyártják a község címerével ellátott új utcanévtáblákat, amelyeket az érintett ingatlantulajdonosokkal egyeztetve helyeznek majd el – tájékoztatta a lakosságot Petrik József polgármester az önkormányzat közösségi oldalán. A látványterveket az interneten lehet megtekinteni.

A Tokodhoz tartozó korábbi bányatelep 1992-ben Tokodaltáró néven vált önálló településsé, azóta sajátos fejlődési utat jár be. Az önkormányzat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel szebbé, illetve egységesebbé varázsolhatják településüket.

Csolnoki és esztergomi mintára településcímerrel ellátott utcanévtáblákat rendeltek, amelyeket lakóházakra, épületek falára vagy kerítésekre szeretnének elhelyezni. Ezentúl az Akácos úton, az Óvoda közben és a Vajaskúti dűlőben is új, egységes táblákkal találkozhatunk.

(Fotó: Tokodaltáró közösségi oldal)

  • Világító kerékpárutat építettek Lengyelországban

    Lidzbark Warminski közelében épült fel Lengyelország első világító kerékpárútja. A speciális burkolattal ellátott nyomvonal nappal feltöltődik, éjjel pedig kék színű fényt bocsát ki magából. Ennek köszönhetően éjszaka, közvilágítás nélkül is biztonságos közlekedhetnek a kerékpárosok.

    Hídlap
  • Újra cigarettacsikkekre vadásztak a Szemétirtók

    Július 14-én vasárnap újra lecsapott a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók nevű csapata: az önkéntesek ezúttal is a dorogi vasútállomáson gyűjtötték a csikkeket, majd a Kenyérmezei-pataknál negyed óra alatt három zsákot töltöttek meg szeméttel.

    Hídlap
Advertisements