Márk

Hídlap

Pilismaróton találták meg az eltűnt japán turistát

Pilismaróton találták meg azt a 74 éves japán férfit, aki vasárnap délután tűnt el Esztergomban. Az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség a környékbeli és megyei hírportálok segítségét kérte és a rengeteg megosztásnak köszönhetően néhány óra múlva épségben előkerült a turista.

Vasárnap délután hajóval érkezett egy népes japán kirándulócsoport a városba, amely a helyi látnivalókat kívánta felfedezni. A bazilikához érve tapasztalták, hogy eltűnt az egyik társuk, egy 74 éves, ősz hajú férfi. Nagy László, az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség vezetője a nyilvánosság segítségét kérte: több környékbeli és megyei hírportálnak is részletes személyleírást adott a személyről, aki eltűnésekor kék kabátot és zöld hátizsákot viselt.

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök mellett esztergomi kollégáik, valamint a rendőrök is a nyomába eredtek, a lakosság pedig több száz megosztással segítette a hatóságokat. A járőrök nem sokkal 18 óra után lakossági bejelentés után mentek ki Pilismarótra, ahol megtalálták az okmányai nélkül bolyongó, zavart férfit.

Nagy László a keresőcsapat nevében is köszöni a segítséget, ugyanis a civil összefogás hatalmas segítséget nyújtott nekik.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements