Márk

Hídlap

Esztergomi éremeső az innsbrucki kick-box világkupán

Négy arany-, valamint három ezüstéremmel tértek haza az Innsbruckban megrendezett Austrian Classics 2019 elnevezésű világkupáról az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői. Olasz Attila tanítványai kihozták magukból a maximumot, Vígváry Viktornak pedig ezúttal is sikerült dupláznia.

Az ausztriai viadalon 39 ország, 248 egyesületének több mint 2200 sportolója lépett szőnyegre: az elmúlt évek világ- és kontinensbajnokai, valamint az aranyéremre vágyó trónkövetelők szinte kötelezően részt vesznek az osztrák tornán.

Az esztergomi csapat sikeres hétvégét tudhat maga mögött. Magyar Szabolcs és Bogár Mihály felkészülését egy vírusos megbetegedés nehezítette. Bár egészségügyi állapotukhoz mérten rendkívül elszántan léptek tatamira, ezúttal érem nélkül fejezték be a küzdelmeket.

Szachán Bolivár felnőtt mezőnyben, light-contact szabályrendszerben képviselte a klubját: a versenyző, a -89 kilogrammos kategória bronzérmeseként hagyta el a szőnyeget. Kajtár Bence felnőtt light-contactban -74 kilogrammosok között harmadik lett, míg a junior mezőnyben a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Baráth Albert Károly (-57 kg) is két érmet zsebelt be Innsbruckban: a cadet 2. mezőnyében kick-light szabályrendszerben arany, míg light-contactban bronz medáliával zárta a küzdelmeket. A hétvége legrangosabb sikerét Vígváry Viktor (-94 kg) érte el, aki light-contactban a junior korosztálya mellett a felnőttek között sem talált legyőzőre.

Fotó: Esztergomi Kick-Box SE

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements