Frigyes

Hídlap

Nem bírt a listavezetővel az Esztergom

Hazai pályán 1:4-es vereséget szenvedett az FC Esztergom a Tatabányai SC ellen a felnőtt megyei elsőosztályú bajnokság 19. fordulójában. Bár az első játékrész végén sikerült egyenlítenie a hazaiaknak, a mérkőzés lefújásakor mégis a vendégek örülhettek a három pontnak.

A találkozó egy erőteljes jobb oldali tatabányai támadással kezdődött, majd néhány pillanattal később veszélyes szögletet végezhettek el a vendégek. Bár Faragó Bencééknek sikerült tisztázniuk, tudták, hogy nehéz kilencven perc elé néznek, ugyanis folyamatosan nyomás alá helyezték védelmüket.

Kánya Gábort, az esztergomi hálóőrt is igencsak megdolgoztatták: szögletből, kontratámadásból is bombázták a kapuját, de sikerült hárítania a lövéseket. A tizenötödik percben összeütközött a tatabányai Kiprich Dániellel, de pár perces pihenő után folytatni tudta a játékot.

A 38. percig folyamatosan állta a sarat az Esztergom, míg egy szögletrúgást követően kezezésért büntetőt ítélt a játékvezető. Az ajándék tizenegyest értékesítette a Tatabánya, de a vendégek nem sokáig örülhettek az előnyüknek. Gyebnár Gergely ugyanis a 45. percben szinte a semmiből egyenlített, így az első félidő végén “új mérkőzés kezdődött.”

A szünet után az éllovas csapat kontrákkal ostromolta a hazaikakat: Kánya Gábor az 50. percben még hatalmasat védett, de attól a ponttól kezdve szinte az Esztergom térfelén zajlott a játék. Hét perccel később az ex-sárisápi és dorogi Solymos Zoltán újra vezetést szerzett a Tatabányának.

A kegyelemdöfést a hármas mezszámú Árvai Dániel vitte be. A megyeszékhely csapatának játékosa a 74., valamint a 80. percben is lehagyta üldözőit, majd a 16-os vonaláig cselezte magát, ahol a kapust elfektetve gurította hálóba a labdát. Bár Gyebnár Gergelynek volt egy ígéretes lövése, a továbbiakban nem láthattunk újabb hazai találatot.

Végeredmény: FC Esztergom 1-4 Tatabányai SC
Gólok: Gyebnár (45.), ill. Kiprich (39.), Solymos (57.), Kiprich (77., 80.)

(Fotó: beküldött kép)

 

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements