Donát

Hídlap

Szabadrúgásból szerzett góllal győzött a Dorog

Városi Viktor korai találatával szerezte meg a győzelmet az Aqvital FC Csákvár ellen a Dorogi FC, a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. A mérkőzésen a vendégeknek jóformán igazi helyzetet sem sikerült kidolgozniuk, míg a hazai alakulat akár további gólokat is szerezhetett volna.

A kezdő sípszó után rögtön letámadta az ellenfelét a Dorog, de az erőtlen fejelés nem ért kaput. A 2. percben újabb hazai támadást láthatott a publikum: Paudits Patrik rázta le védőit, majd lőtt 16 méterről, de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

A harmadik percben a játékvezető szabadrúgást ítélt a Dorognak, amelyet Kitl végzett el. A lövés a kapufán csattant, a kipattanó labdát pedig Városi Viktor lőtte a hálóba. Öt perccel később egy jobboldali csákvári beadást sikeresen tisztázott a jól helyezkedő Papp Máté.

A 12. percben Dlusztus indította Pauditsot a bal szélen, aki egy cselt követően befelé húzodott, majd Városinak passzolta a játékszert. Sikerült átemelnie a kapust, de a lövés centikre elhúzott a kapufa mellett. A 16. percben a Csákvár végezhetett el egy pontrúgást, de a dorogi hálóőr, Szentpéteri Viktornak mindez könnyű feladatnak bizonyult.

A 30. percben akár Városi Viktor duplázhatott is volna, ugyanakkor az ötös vonalról fölé fejelte a labdát. Az első ígéretes csákvári támadásra mintegy 45 percet kellett várni. A dorogi tisztázás után Sándor iramodott meg, aki némileg kisodródva az oldalhálóba lőtt.

A szünet után a vendégek ígéretes támadással nyitottak, de nem sikerült gólt szerezniük. A későbbiekben is aktívak voltak, bár nem sikerült megdolgoztatniuk Szentpéteri Viktort. A Dorog a 49. percben végzett el szabadrúgást, de a csákvári kapus sikeresen hárított.

49. perc: Faragó buktatásáért megítélt szabadrúgást Hegedűs lőtte kapura 20-22 méterről, Markek a helyén volt és védeni tudott. A második játékrész idusán egy bedobást követően Kitl került jó helyzetbe, majd passzolt Bekének, akinek lövése elkerülte a kaput.

A folytatásban bár hősiesen küzdött a középmezőnyben tanyázó Fejér megyei alakulat, nem sikerült kiegyenlíteniük, így a Dorog otthon tartotta a három pontot.

(Fotó: beküldött kép)

  • Néhány órán belül két ittas sofőrt is elkaptak a dorogi rendőrök

    Az elmúlt hétvégén előbb Tokodon, majd néhány órával később Leányváron is ittas sofőrt igazoltattak a dorogi rendőrök. Mivel az alkoholszonda mindkét esetben pozitív eredményt mutatott, így a vezetőket előállították, jogosítványukat pedig elvették.

    Hídlap
  • Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

    Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

    Hídlap
Advertisements