Orbán

Hídlap

Nyáron újítják fel a csolnoki utat

Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

A Magyar Közlöny 2018. december 21-i számában jelent meg az a határozat, miszerint a Magyar Falu Program keretében több hazai, köztük a Csolnokon is áthaladó 1106-os út jelentős szakasza is felújításra kerül. Információnk szerint összesen 1740 méter hosszúságban, a 3. és az 5. kilométerszelvény között kap új burkolatot az útszakasz.

A kommunikációs osztály tájékoztatása szerint a projekt jelenleg a tervezési fázisban van, a tervek előreláthatólag május végére készülhetnek el. Ezt követően elindulhat a burkolatfelújítás kivitelezési közbeszerzési eljárása. Arra egyelőre nem kaptunk választ, hogy hány millió forintba kerül mindez, ugyanis a beruházás jelenlegi készültsége mellett még nem tudják megbecsülni a költségeket.

Csolnok határában, a Dág felé vezető úton néhány hónapja megsüllyedt a közúti áteresz útburkolata. Bár ezt a szakaszt már nem érinti a nyári felújítás, a társaság saját forrásából szeretné helyreállítani a hidat.

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements