Izsó

Hídlap

Nyáron újítják fel a csolnoki utat

Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

A Magyar Közlöny 2018. december 21-i számában jelent meg az a határozat, miszerint a Magyar Falu Program keretében több hazai, köztük a Csolnokon is áthaladó 1106-os út jelentős szakasza is felújításra kerül. Információnk szerint összesen 1740 méter hosszúságban, a 3. és az 5. kilométerszelvény között kap új burkolatot az útszakasz.

A kommunikációs osztály tájékoztatása szerint a projekt jelenleg a tervezési fázisban van, a tervek előreláthatólag május végére készülhetnek el. Ezt követően elindulhat a burkolatfelújítás kivitelezési közbeszerzési eljárása. Arra egyelőre nem kaptunk választ, hogy hány millió forintba kerül mindez, ugyanis a beruházás jelenlegi készültsége mellett még nem tudják megbecsülni a költségeket.

Csolnok határában, a Dág felé vezető úton néhány hónapja megsüllyedt a közúti áteresz útburkolata. Bár ezt a szakaszt már nem érinti a nyári felújítás, a társaság saját forrásából szeretné helyreállítani a hidat.

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements