Orbán

Hídlap

Horvátországi tornán szerepeltek a párkányi kézilabdázók

Negyedik helyet szerezték meg a húsvét alkalmából a horvátországi Labinban megrendezett nemzetközi kézilabda tornán az MSO Sturovo kézilabdázói. A párkányi sportklub növendékei nem kevés tapasztalatot gyűjtve bebizonyították, hogy az U16-os mezőnyben is megállják a helyüket.

Horvátországi kapcsolatai révén az MSO Sturovo U14-es alakulata idén először vehetett részt a hagyományos nemzetközi kupán, ahol két hazai, valamint egy német csapattal szemben léptek pályára. A későbbi aranyérmes JSG Fürther Land ellen 9:15-ös vereséget szenvedtek. Az Arena Pula ellen rendkívül szoros mérkőzést vívtak és a házigazdák csak nagy nehézségek árán tudták 18:22-re legyőzni a párkányiakat. Az U14-es gárda azonban nem adta fel, és a Rudan Labin ellen 15:15-ös döntetlent sikerült kiharcolniuk.

Megkeresésünkre Laky Enikő sportszervező elmondta, hogy büszkék a lányokra, akik bár az egy-két évnyi korkülönbség miatt győzelem nélkül tértek haza, az egész tornán nagyszerű teljesítményt nyújtva képviselték a klubot és a várost. A torna gólkirálya a párkányi Bobeková Lara lett, aki húsz gólt szerzett.

(Fotó: MŠO Štúrovo hádzanársky oddiel Facebook oldal)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements