Orbán

Hídlap

Vádat emeltek a hajléktalant megverő férfiakkal szemben

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal két férfival szemben, akik Esztergom belvárosában egy hajléktalan férfit bántalmaztak a nyílt utcán. A sértett hiába menekült: utolérték, falhoz szorították, majd addig ütötték, amíg földre nem került.

Tavaly augusztus 8-án az esztergomi Lőrinc után két férfi szóváltásba keveredett egy hajléktannal. Néhány pillanattal később egyikük, pontosabban a másodrendű vádlott meg akarta ütni a sértettet, aki elhajolt az ütés elől, majd futásnak eredt. A Kossuth Lajos utcán Dorog irányába az úttesten menekülő hajléktalant utolérték, megragadták és a dohánybolt közelében a falhoz szorították. Az áldozat nem tudott védekezni, támadói több alkalommal is megütötték. Miután földre került, az elsőrendű vádlott tovább folytatta a bántalmazást, aki belé is rúgott.

A hajléktalan férfi nyolc napon belül gyógyuló hámsérülésekkel megúszta az esetet. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements