Izsó

Hídlap

Elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek Tokodaltárón

Május 4-én szombaton 8-12 óra között a Bányász Kultúrotthon udvarán adhatják le a lakosok az elektronikai hulladékukat. Az akció során többek között kis- és nagy háztartási gépeket, számítástechnikai berendezéseket és elhasználódott szerszámokat is átvesznek.

Az önkormányzat és az Eszköz Partner Kft. szervezésében az intézmény udvarán négy órán keresztül gyűjtik az elektronikai hulladékot. A helyszínen átvesznek mosógépeket, számítógépet, valamint különböző kiegészítő eszközeit, vasalókat, régi televíziókat, telefonokat, sőt még elromlott gázbojlert is.

Az önkormányzat ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az erősen megrongált, törött, vagy szennyezett készülékeket nem veszik át. Tehát a képcsöves televíziók a hiányzó réz tekercs, vagy a villanymotortól megfosztott mosógép már nem adható le.

(Kép: zoldinformatika.hu)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements