Orbán

Hídlap

Tűzoltó találkozón jártak, bajba jutott autósokat mentettek

Útról lesodródott autót mentettek szombaton reggel Tinnye határában az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) egységei, akik éppen az országos tűzoltó találkozóra siettek. Tokodi társaik sem tétlenkedtek, hiszen a kék lámpás felvonulás mellett közlekedési balesetnél is segédkeztek.

Május 4-én szombaton, Szent Flórián napját ünnepelték világszerte a tűzoltók. A Pest megyei Pilisszentiván sportpályáján rendezték meg a XI. Országos Tűzoltó Börze és Találkozót, amelyen a megyei és fővárosi tűzoltó szövetségek csapatai labdarúgó mérkőzéseken, horgász-, valamint főzőversenyen mérték össze tudásukat.

Térségünkből a sárisápi, valamint a tokodi önkéntes lánglovagok utaztak el a rendezvényre. Előbbi alakulat Tinnye határában egy árokba csúszott autót húzott ki,, majd a helyszínre érve bemutatták az érdeklődőknek a közelmúltban vásárolt Steyr tűzoltóautójukat.

A tokodiak már korán reggel szolgálatba álltak: az iskola tűzjelzője kétszer is tévesen riasztotta őket, majd a kék lámpás felvonulás után mondhatni indulhattak haza, hiszen az 1119-es út tokodi és sárisápi elágazás közötti kanyarban felborult egy személygépkocsi. Bár a járművet vezető személy nem sérült meg súlyosan, kivizsgálás céljából a mentők az esztergomi kórházba szállították.

(Fotó: Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldal)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements