Izsó

Hídlap

Tűzoltó találkozón jártak, bajba jutott autósokat mentettek

Útról lesodródott autót mentettek szombaton reggel Tinnye határában az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) egységei, akik éppen az országos tűzoltó találkozóra siettek. Tokodi társaik sem tétlenkedtek, hiszen a kék lámpás felvonulás mellett közlekedési balesetnél is segédkeztek.

Május 4-én szombaton, Szent Flórián napját ünnepelték világszerte a tűzoltók. A Pest megyei Pilisszentiván sportpályáján rendezték meg a XI. Országos Tűzoltó Börze és Találkozót, amelyen a megyei és fővárosi tűzoltó szövetségek csapatai labdarúgó mérkőzéseken, horgász-, valamint főzőversenyen mérték össze tudásukat.

Térségünkből a sárisápi, valamint a tokodi önkéntes lánglovagok utaztak el a rendezvényre. Előbbi alakulat Tinnye határában egy árokba csúszott autót húzott ki,, majd a helyszínre érve bemutatták az érdeklődőknek a közelmúltban vásárolt Steyr tűzoltóautójukat.

A tokodiak már korán reggel szolgálatba álltak: az iskola tűzjelzője kétszer is tévesen riasztotta őket, majd a kék lámpás felvonulás után mondhatni indulhattak haza, hiszen az 1119-es út tokodi és sárisápi elágazás közötti kanyarban felborult egy személygépkocsi. Bár a járművet vezető személy nem sérült meg súlyosan, kivizsgálás céljából a mentők az esztergomi kórházba szállították.

(Fotó: Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldal)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements