Izsó

Hídlap

Komfortosabbá varázsolták a pilismaróti horgászhelyet

Megújult a Pilismaróti-öböl néven ismert népszerű horgászhely – írja a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége a közösségi oldalán. Az elmúlt hetekben munkagépek dolgoztak a területen, amelyekkel helyreállították a homokos, sóderes utakat, valamint mobilvécéket is elhelyeztek a parton.

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége 2016-tól kezdve a horgászterület halgazdálkodási fenntartója és azóta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a horgászokat és a szabadidejüket eltöltő kirándulókat komfortos környezet várja. A napokban elegyengették a bakhátakat, a vízhez vezető lejárókat lankásabbá és egyenesebbé tették, a méretes gödröket, valamint a nyomvályúkat feltöltötték.

A higiéniás feltételeket javítva a “gerendán” négy, a szemközti oldalon pedig további két, kézmosóval felszerelt hordozható illemhelyiséget telepítettek. A toaletteket szeptember végéig használhatják az öbölbe kilátogatók, az azokat kihelyező cég hetente üríti és tisztítja majd azokat.

(Borítókép: kisszolgyemijozsefdodi.blogspot.com/Google Maps)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements