Izsó

Hídlap

Remekeltek az esztergomi diákok a Less Nándor Földrajzversenyen

Szabadi Botond hatodik, Vodicska Csenge tizenharmadik, míg Keil Kristóf a tizennegyedik helyet szerezte meg a XXVI. Less Nándor Földrajzverseny országos döntőjében. A Dobó Katalin Gimnázium hetedik évfolyamos tanulóit Lampert Mária készítette fel a kétfordulós vetélkedőre.

Huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Földrajzverseny Alapítvány, a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete és az Országos Meteorológiai Szolgálat a Less Nándor nevével fémjelzett tanulmányi versenyt, amelyen négy kategóriában indulhattak a diákok.

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium növendékei sikerrel vették az első fordulót, amelyben többek között a földrajzi övezetességgel, Afrikával, Ausztráliával és a világtengerekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.

Az I/A kategória döntőjében már nehezebb feladatok vártak rájuk. A diákoknak többek között arra is tudniuk kellett a választ, hogy melyik az az afrikai tó, amely a legtöbb édesvizet tárolja, illetve meg kellett tippelniük, hogy az Amerikai Egyesült Államok egyes régiói milyen kihívásokkal nézhetnek majd szembe az elkövetkező évtizedekben.

A döntőben a legjobb eredményt a hatodik helyezett Szabadi Botond érte el, aki az első fordulóban 77 pontot szerezve jutott a fináléba, ahol 70 pontot gyűjtött. Vodicska Csenge 60 ponttal tizenharmadik, Keil Kristóf egy egységgel kevesebbet gyűjtve tizennegyedik lett.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements