Orbán

Hídlap

Remekeltek az esztergomi diákok a Less Nándor Földrajzversenyen

Szabadi Botond hatodik, Vodicska Csenge tizenharmadik, míg Keil Kristóf a tizennegyedik helyet szerezte meg a XXVI. Less Nándor Földrajzverseny országos döntőjében. A Dobó Katalin Gimnázium hetedik évfolyamos tanulóit Lampert Mária készítette fel a kétfordulós vetélkedőre.

Huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Földrajzverseny Alapítvány, a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete és az Országos Meteorológiai Szolgálat a Less Nándor nevével fémjelzett tanulmányi versenyt, amelyen négy kategóriában indulhattak a diákok.

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium növendékei sikerrel vették az első fordulót, amelyben többek között a földrajzi övezetességgel, Afrikával, Ausztráliával és a világtengerekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.

Az I/A kategória döntőjében már nehezebb feladatok vártak rájuk. A diákoknak többek között arra is tudniuk kellett a választ, hogy melyik az az afrikai tó, amely a legtöbb édesvizet tárolja, illetve meg kellett tippelniük, hogy az Amerikai Egyesült Államok egyes régiói milyen kihívásokkal nézhetnek majd szembe az elkövetkező évtizedekben.

A döntőben a legjobb eredményt a hatodik helyezett Szabadi Botond érte el, aki az első fordulóban 77 pontot szerezve jutott a fináléba, ahol 70 pontot gyűjtött. Vodicska Csenge 60 ponttal tizenharmadik, Keil Kristóf egy egységgel kevesebbet gyűjtve tizennegyedik lett.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements