Izsó

Hídlap

Szobról indul országjáró körútra a Cross Hungary mezőnye

Május 22-én Szobról indul útjára a METABOND Cross Hungary országkerülő autós túra első szakaszának mezőnye. A résztvevők útjuk során megismerkednek hazánk legszebb tájaival és történelmi látnivalóival, mindemellett ügyességi, valamint vezetéstechnikai feladatok megoldásával pontokat gyűjtenek.

Az első szakasz (amely Szobról indul és Baján végződik) mintegy 1700 kilométeres etapot rajt magában, amely igazi kihívást jelenthet azoknak, akik 20-30 éves járművekkel szeretnék szelni a kilométereket. A szervezők emiatt felhívják a figyelmet arra is, hogy mindez nem a sebességről és a minél rövidebb idő alatti teljesítésről, hanem a kulturális értékek megismeréséről szól.

Az országkerülő túra a határ mentén található aszfaltos utakon halad végig és mintegy háromszáz települést érint. A legjobban teljesítő csapatok a hobbi és a nosztalgia kategóriában is egyaránt díjazásban részesülnek. A második etapot, vagyis a Nyugat-magyarországi futamot augusztus 29-31 között rendezik meg. A 700 kilométeres szakasz teljes egészében a Dunántúlon halad: Bátaszékről indul és Esztergomban ér majd véget.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements