Orbán

Hídlap

Szobról indul országjáró körútra a Cross Hungary mezőnye

Május 22-én Szobról indul útjára a METABOND Cross Hungary országkerülő autós túra első szakaszának mezőnye. A résztvevők útjuk során megismerkednek hazánk legszebb tájaival és történelmi látnivalóival, mindemellett ügyességi, valamint vezetéstechnikai feladatok megoldásával pontokat gyűjtenek.

Az első szakasz (amely Szobról indul és Baján végződik) mintegy 1700 kilométeres etapot rajt magában, amely igazi kihívást jelenthet azoknak, akik 20-30 éves járművekkel szeretnék szelni a kilométereket. A szervezők emiatt felhívják a figyelmet arra is, hogy mindez nem a sebességről és a minél rövidebb idő alatti teljesítésről, hanem a kulturális értékek megismeréséről szól.

Az országkerülő túra a határ mentén található aszfaltos utakon halad végig és mintegy háromszáz települést érint. A legjobban teljesítő csapatok a hobbi és a nosztalgia kategóriában is egyaránt díjazásban részesülnek. A második etapot, vagyis a Nyugat-magyarországi futamot augusztus 29-31 között rendezik meg. A 700 kilométeres szakasz teljes egészében a Dunántúlon halad: Bátaszékről indul és Esztergomban ér majd véget.

(Fotó: Pixabay.com)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements