Izsó

Hídlap

Lábatlani delegáció fedezte fel Burgenlandot

Borászokból, valamint önkormányzati tagokból álló lábatlani delegáció fedezte fel az elmúlt hétvégén az ausztriai Rechnitzet. A vendégeket Martin Kramelhofer, a testvértelepülés polgármestere fogadta a városházán, akik az ebéd után tartalmas programokon vehettek részt.

Burgenland tartományban nyolcadik alkalommal rendezték meg a Weinfrühling, vagyis a Bortavasz elnevezésű gasztrorendezvényt, amelynek keretében a régió borosgazdái nyitották ki pincéiket és mutatták meg az érdeklődőknek a pincéikben rejlő kincseket. A lábatlani delegáció tagjai öt borászat nedűit is megkóstolták, majd az egykori malom épületből kialakított közösségi házban a mezőváros zeneiskolájának műsorát hallgatták meg. A kulturális programok a kiállításmegnyitóval csúcsosodtak ki, amelyen egy helyi férfi és egy Magyarországról áttelepült hölgy alkotásait mutatták be.

(Fotó: LábatlaNEWS)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements