Orbán

Hídlap

Lábatlani delegáció fedezte fel Burgenlandot

Borászokból, valamint önkormányzati tagokból álló lábatlani delegáció fedezte fel az elmúlt hétvégén az ausztriai Rechnitzet. A vendégeket Martin Kramelhofer, a testvértelepülés polgármestere fogadta a városházán, akik az ebéd után tartalmas programokon vehettek részt.

Burgenland tartományban nyolcadik alkalommal rendezték meg a Weinfrühling, vagyis a Bortavasz elnevezésű gasztrorendezvényt, amelynek keretében a régió borosgazdái nyitották ki pincéiket és mutatták meg az érdeklődőknek a pincéikben rejlő kincseket. A lábatlani delegáció tagjai öt borászat nedűit is megkóstolták, majd az egykori malom épületből kialakított közösségi házban a mezőváros zeneiskolájának műsorát hallgatták meg. A kulturális programok a kiállításmegnyitóval csúcsosodtak ki, amelyen egy helyi férfi és egy Magyarországról áttelepült hölgy alkotásait mutatták be.

(Fotó: LábatlaNEWS)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements