Izsó

Hídlap

Megtisztították a Morgó-patak partját

Két zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az önkormányzat munkatársai a Morgó-patak partjáról a posta és a csarnok közötti szakaszon – írja a Kismarosi Kikiáltó. Információink szerint a szemét döntő többségében emberi tevékenység eredményeként került a most megtisztított területre.

A falugondnok tájékoztatása szerint a most elkezdett munkálatok a növényzet karbantártásával folytatódnak. Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy különös figyelemmel óvják a településen áthaladó patak környezetét és őrizzék meg tisztaságát.

Az általában békésen csordogáló vízfolyás onnan kapta az elnevezését, hogy a hóolvadás, valamint a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadéknak következtében néhány óra alatt akár egy métert is emelkedhet a vízszint. A korábbi években előfordult, hogy a hirtelen jött áradás lakóházakat is veszélyeztetett.

(Fotó és Szöveg: kismarosikikialto.hu)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements