Orbán

Hídlap

Megtisztították a Morgó-patak partját

Két zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az önkormányzat munkatársai a Morgó-patak partjáról a posta és a csarnok közötti szakaszon – írja a Kismarosi Kikiáltó. Információink szerint a szemét döntő többségében emberi tevékenység eredményeként került a most megtisztított területre.

A falugondnok tájékoztatása szerint a most elkezdett munkálatok a növényzet karbantártásával folytatódnak. Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy különös figyelemmel óvják a településen áthaladó patak környezetét és őrizzék meg tisztaságát.

Az általában békésen csordogáló vízfolyás onnan kapta az elnevezését, hogy a hóolvadás, valamint a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadéknak következtében néhány óra alatt akár egy métert is emelkedhet a vízszint. A korábbi években előfordult, hogy a hirtelen jött áradás lakóházakat is veszélyeztetett.

(Fotó és Szöveg: kismarosikikialto.hu)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements