Izsó

Hídlap

Alkotói pályázatot hirdetnek Dorog várossá nyilvánításának évfordulója alkalmából

1984. január 1-én városi rangot kapott Dorog, a jeles nap harmincötödik évfordulója alkalmából pedig tematikus alkotói pályázatot hirdet a Dorogi József Attila Művelődési Ház és a Gáthy Zoltán Városi Könyvár. A jelentkezők június 28-ig személyesen adhatják le műveiket a könyvtárban.

A dorogi vagy a városban alkotó gyermekek és felnőttek számára kiírt pályázaton három korcsoportban (14 éven aluliak, 15-18 évesek és 18 évnél idősebbek) nevezhetnek az érdeklődők. Technikai megkötés nélkül három művészeti ágban várják a műveket. Az írásművészeti kategóriában maximum 30 oldal terjedelmű, dorogi témájú írást fogadnak el.
Az amatőr képző- és fotóművészek 150×100 centiméteres alkotásokkal nevezhetnek a pályázatra.

A pályázat a Széchenyi 2020 Dorog, a dinamikus és fenntartható fejlődés városa című pályázat támogatásával (Partnerségben a városért – TOP-7.1.1-16-H-020-11), a Dorogi József Attila Művelődési Ház előkészítésében, bonyolításában kerül megrendezésre.

(Fotó: dorog.hu)

 

 

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements