Orbán

Hídlap

Véradás lesz pénteken Szobon

Május 10-én pénteken 14-17 óra között véradást szerveznek a Szobi József Attila Művelődési Házban. Az önzetlen segítségnyújtók a személyi igazolványok, lakcímkártyájuk és TAJ-kártyájuk birtokában vehetnek részt az orvosi vizsgálaton és a véradáson.

A Magyar Vöröskereszt mindig hangsúlyozza, hogy naponta mintegy 1800 véradót kell toborozniuk ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátáshoz. A donorok egyetlen alkalommal három betegen segíthetnek, ugyanis a levett vérükből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke koncentrátum is készül.

A 18-65 év közötti, 50 kilogrammos testsúlyt meghaladók közül bárki véradó lehet, aki egészségesnek érzi magát és rendelkezik magyarországi lakcímmel. Az érdeklődők a további feltételekről a www.veradas.hu weboldalon tájékozódhatnak.

(Borítókép: kollektiva.eu)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements