Izsó

Hídlap

Véradás lesz pénteken Szobon

Május 10-én pénteken 14-17 óra között véradást szerveznek a Szobi József Attila Művelődési Házban. Az önzetlen segítségnyújtók a személyi igazolványok, lakcímkártyájuk és TAJ-kártyájuk birtokában vehetnek részt az orvosi vizsgálaton és a véradáson.

A Magyar Vöröskereszt mindig hangsúlyozza, hogy naponta mintegy 1800 véradót kell toborozniuk ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátáshoz. A donorok egyetlen alkalommal három betegen segíthetnek, ugyanis a levett vérükből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke koncentrátum is készül.

A 18-65 év közötti, 50 kilogrammos testsúlyt meghaladók közül bárki véradó lehet, aki egészségesnek érzi magát és rendelkezik magyarországi lakcímmel. Az érdeklődők a további feltételekről a www.veradas.hu weboldalon tájékozódhatnak.

(Borítókép: kollektiva.eu)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements