Izsó

Hídlap

Változtatnunk kell nevelési módszereinken

A digitális detox alkalmazása megoldást jelenthet a gyermekeknél tapasztalt függőségek leküzdésére – jelentette ki Tari Annamária pszichológus a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban. A szakember arra kérte a jelenlévőket, hogy ne legyenek olyan szülők, akiknek egyik kezükben gyermeküket, másikban pedig telefonjukat tartják.

A pszichoanalitikus szakember XXI. századi érzelmek és az online tér – párkapcsolattól a gyermeknevelésig címmel tartott előadásában kitért arra is, hogy a digitális világban felnőtt gyermekekre érzelmi hatással vannak a modern elektronikai eszközök. Használatuk eredményeként egy online és egy offline személyiségük alakul ki, hiszen a világhálón könnyebben leküzdjük a korlátainkat, amely utóbbiban is megmutatkozik.

Tari Annamária egy amerikai filmről is beszélt a közönségének, amelyben megjelenik a digitális világ függőségeinek hatása is. A filmkockákon látható szereplő két hétig nélkülözte az online eszközöket, amely szerinte a mai fiatalság számára is követendő példa lehetne.

A XXI. század egyik újítása, az elektronikus sport, amely a Z-generáció mindennapjait befolyásoló jelenség. Azok a fiatalok művelik ezt a sportágat, akik egy-egy számítógépes játékot versenyszerűen űznek. A hazai sportegyesületek tolonganak a potenciális “játékosokokért”, akik a klubokat képviselve bajnokságban is szerepelhetnek. Emiatt az aktív testmozgás egyre inkább háttérbe szorul, a gyermekek naphosszat gyakorolnak a monitorok előtt.

A szakember kitért arra is, hogy az óvodások döntő többsége már nem tud létezni a modern eszközök nélkül, akik gyakran mindenféle kontroll nélkül bármihez hozzáférhetnek az interneten és ez káros lehet a fejlődésükre nézve. Ezért fontosnak tartja, hogy változtatni kell a mai modern nevelési módszereken, hiszen a telefonok, tabletek és számítógépek túlzott használata rombolja az emberi kapcsolatokat és bizonyos esetekben agressziót is szül.

 

 

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements