Orbán

Hídlap

Fókuszban az Eucharisztia és a művészet kapcsolata

Művészet és Eucharisztia címmel szerveztek konferenciát szombaton a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban. Az Európa Nap – a Párbeszéd Napja rendezvényén dr. Tittmann János polgármester könyvek alapján idézte fel az Oltáriszentség művészeti megjelenéseit.

A konferencia nyitányaként – amely a könyvtár sikeres pályázatának köszönhetően valósult meg – Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, különösen az erdélyi testvértelepülésről, Felsőboldogfalváról érkezett vendégeket. Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke beszédében méltatta dr. Schmidt Sándor bányamérnök munkásságát, aki oroszlánrészt vállalt Dorog várossá fejlődésében.

Dr. Tittmann János polgármester elmondta, hogy a képviselő-testület tavaly döntött arról, hogy az Eucharisztia 1938-2020 című programsorozat keretében két éven keresztül több rendezvényt is szerveznek. Az előadók ezúttal a művészet és az eucharisztia témakörét dolgozták fel. Szász Lóránt Levente erdélyi tiszteletes Románia területén található Árpád-kori templomokat, míg Végh Éva festőművész Raffaello: Az athéni iskola című freskóját mutatta be.
A konferenciát Dankó József alpolgármester, majd dr. Tittmann János előadása zárta.

(Fotó és szöveg: dorog.hu)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements