Izsó

Hídlap

Harminc életfát ültettek el Szokolyán

A 2018-ban született szokolyai gyermekek tiszteletére harminc facsemetét ültettek el szombaton a Fő utca egyik szakaszán. A gyülekező után a lelkes helyiek a helyszínre vonultak, majd a felnőttek a gyermekek segítségével helyükre állították az életfákat.

Néhány nappal ezelőtt a Sárkányölő Szent György szobor megszépült, virágokkal körbeültetett környezetéről tájékoztatták a lakosokat, ezúttal pedig egy újabb, kedves gesztusról számoltak be a település közösségi oldalán. A Madarak és fák napja alkalmából harminc darab fát ültettek el a településen, amelyeket a tavaly született gyermekek nevével ellátott plakettek díszítenek.

(Fotó: Szokolya közösségi oldala)


  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements