Izsó

Hídlap

Hagyományőrző fesztivált rendeztek Nagybörzsönyben

Hűvös pincék és forró kemencék várták szombaton az érdeklődőket Nagybörzsönyben, az idei hagyományőrző fesztiválon. A rendezvényen térségi és helyi kiállítók mutatták be termékeiket, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból állítják elő őket.

A látogatók kóstolót kaptak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhettek meg és meglátogathattak néhány nagybörzsönyi pincét is. A különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodtak a szervezők.

Az eseményt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte, hogy mind a családok, mind a helyi termelők és a turizmus szempontjából is fontosak ezek a rendezvények. A Hűvös Pincék – Forró Kemencék fesztivál jelentős esemény a nemzeti kultúra erősítésének és a nemzeti hagyományok megismerésének szempontjából is.

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements