Orbán

Hídlap

Hagyományőrző fesztivált rendeztek Nagybörzsönyben

Hűvös pincék és forró kemencék várták szombaton az érdeklődőket Nagybörzsönyben, az idei hagyományőrző fesztiválon. A rendezvényen térségi és helyi kiállítók mutatták be termékeiket, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból állítják elő őket.

A látogatók kóstolót kaptak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhettek meg és meglátogathattak néhány nagybörzsönyi pincét is. A különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodtak a szervezők.

Az eseményt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki köszöntőjében kiemelte, hogy mind a családok, mind a helyi termelők és a turizmus szempontjából is fontosak ezek a rendezvények. A Hűvös Pincék – Forró Kemencék fesztivál jelentős esemény a nemzeti kultúra erősítésének és a nemzeti hagyományok megismerésének szempontjából is.

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements