Orbán

Hídlap

A Dobó Katalin Gimnázium nyerte meg a labdarúgó Diákolimpiát

Az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium csapata nyerte meg a labdarúgó Diákolimpia V-VI. korcsoportjának országos döntőjét. A megye legjobb alakulata magabiztosan menetelt a döntőig, ahol az encsi gimnázium csapatának legyőzésével megszerezték a tornagyőzelmet.

A szombathelyi fináléban a “B” csoportba osztották be az Esztergom néven szereplő gimnázium alakulatát. Első találkozójukon, a Pápa ellen 1:4-es sikert arattak, majd a Nyíregyháza ellen némi vereségre 2:3-ra kikaptak. Ez a vereség azonban méginkább feltüzelte a gimnazistákat, akik a hátralévő csoportmérkőzéseken a Celldömölk és a Budapest csapatát is elintézték.

A keresztbejátszás során szoros párharcot vívtak a Kiskunfélegyházával (1:0), majd az Eger elleni kiütéses sikerrel (6:1) kvalifikálták magukat a fináléba. A döntőben a rendes játékidőben 1:1-es eredmény született, majd büntetőrúgásokkal sikerült elhódítaniuk a trófeát. Az eredményhirdetés alkalmával az esztergomi Kecskeméti Bálintot választották a Diákolimpia legjobb kapusának.

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements