Donát

Hídlap

Összehangolt segítségnyújtással mentették meg a dorogi óvodás életét

Példamutató összefogással mentették meg annak a dorogi kislánynak az életét, aki a Zrínyi Ilona Óvodában lett rosszul hétfőn délután. A helyszínre érkezett mentők hosszú percek árán stabilizálták a gyermek állapotát, akit később kórházba szállítottak.

A bejelentést követően a Tatabányai Mentésirányítás riasztotta a közelben tartózkodó mentőgépkocsit, majd gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett a városba. A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei a légi jármű biztonságos landolása érdekében lezárták a forgalom elől a 10-es főút Kossuth Lajos utca és a Mária utca közötti szakaszát, majd az egységek közösen a Zrínyi Ilona Óvodához siettek.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint bár a mentőápolók ezt megelőzően sosem találkoztak, mégis tökéletes csapatot alkotva összehangoltan végezték a feladatokat. Miután a kislányt kórházba szállították, a rendőrség feloldotta az útzárat. Az esetet megelőzően szombaton szállt le a mentőhelikopter a Buzánszky Jenő Stadionban. Akkor egy Baross Gábor lakótelepen élő férfi lett rosszul, akit végül a tűzoltók segítségével sikerült lehozni az emeletről, majd esetkocsival vitték kórházba.

(Szöveg: Dorogi-medence, Fotó: Lehoczki Dávid)

  • Rákosmente után a Vácot is legyőzte az Esztergom

    Hazai pályán 40:31-re győzte le a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC csapata a DKA Vácot. A fiatal, tehetséges akadémistákból álló vendégek ősszel borsot törtek az esztergomiak orra alá, most pedig pont nélkül távoztak Esztergomból.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze az esztergomi Bánomi úton

    Egy szlovák rendszámú, piros színű Skoda, valamint egy fehér színű Ford ütközött össze február 16-án, 16 óra körül az esztergomi Bánomi út és az Irinyi János utca kereszteződésében. Úgy tudjuk, hogy a vétkes sofőr nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő másik autónak.

    Hídlap
Advertisements