Orbán

Hídlap

Összehangolt segítségnyújtással mentették meg a dorogi óvodás életét

Példamutató összefogással mentették meg annak a dorogi kislánynak az életét, aki a Zrínyi Ilona Óvodában lett rosszul hétfőn délután. A helyszínre érkezett mentők hosszú percek árán stabilizálták a gyermek állapotát, akit később kórházba szállítottak.

A bejelentést követően a Tatabányai Mentésirányítás riasztotta a közelben tartózkodó mentőgépkocsit, majd gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett a városba. A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei a légi jármű biztonságos landolása érdekében lezárták a forgalom elől a 10-es főút Kossuth Lajos utca és a Mária utca közötti szakaszát, majd az egységek közösen a Zrínyi Ilona Óvodához siettek.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint bár a mentőápolók ezt megelőzően sosem találkoztak, mégis tökéletes csapatot alkotva összehangoltan végezték a feladatokat. Miután a kislányt kórházba szállították, a rendőrség feloldotta az útzárat. Az esetet megelőzően szombaton szállt le a mentőhelikopter a Buzánszky Jenő Stadionban. Akkor egy Baross Gábor lakótelepen élő férfi lett rosszul, akit végül a tűzoltók segítségével sikerült lehozni az emeletről, majd esetkocsival vitték kórházba.

(Szöveg: Dorogi-medence, Fotó: Lehoczki Dávid)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements