Frigyes

Hídlap

Összehangolt segítségnyújtással mentették meg a dorogi óvodás életét

Példamutató összefogással mentették meg annak a dorogi kislánynak az életét, aki a Zrínyi Ilona Óvodában lett rosszul hétfőn délután. A helyszínre érkezett mentők hosszú percek árán stabilizálták a gyermek állapotát, akit később kórházba szállítottak.

A bejelentést követően a Tatabányai Mentésirányítás riasztotta a közelben tartózkodó mentőgépkocsit, majd gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is érkezett a városba. A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei a légi jármű biztonságos landolása érdekében lezárták a forgalom elől a 10-es főút Kossuth Lajos utca és a Mária utca közötti szakaszát, majd az egységek közösen a Zrínyi Ilona Óvodához siettek.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint bár a mentőápolók ezt megelőzően sosem találkoztak, mégis tökéletes csapatot alkotva összehangoltan végezték a feladatokat. Miután a kislányt kórházba szállították, a rendőrség feloldotta az útzárat. Az esetet megelőzően szombaton szállt le a mentőhelikopter a Buzánszky Jenő Stadionban. Akkor egy Baross Gábor lakótelepen élő férfi lett rosszul, akit végül a tűzoltók segítségével sikerült lehozni az emeletről, majd esetkocsival vitték kórházba.

(Szöveg: Dorogi-medence, Fotó: Lehoczki Dávid)

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements