Frigyes

Hídlap

Idegennyelvi és informatikai tanfolyamok indulnak Piliscséven

Az esztergomi NYITOK, Nyitott Tanulási Központok Hálózata programjának keretében ingyenes idegennyelvi és informatikai tanfolyamok indulnak a piliscsévi művelődési házban, a könyvtár olvasótermében. Az érdeklődők május 18-ig jelentkezhetnek a kurzusokra.

Azok a 16-63 év közötti személyek vehetnek részt a tanfolyamokon, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (budapestiek és Pest megyeiek nem jelentkezhetnek) és jelenleg nincsen nappali tagozatos jogviszonnyuk. Az érdeklődők számára 20 órás angol, német, orosz nyelvi kurzusokat és 30 órás informatikai képzést indítanak, ugyanakkor felhívják a figyelmüket arra is, hogy összesen maximum hat modult teljesíthetnek.

A jelentkezést követően maximum az órák húsz százalékáról hiányozhatnak a résztvevők, akik a kurzus elvégzésekor tanúsítványt kapnak. Az érdeklődők a muvelodesihaz@piliscsev.hu címen vagy telefonon Csapucha Katalinnál, a 06-30-731-8546-os telefonszámon jelentkezhetnek a tanfolyamokra.

(Fotó: londoniapro.co.uk)

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements