Eleonóra

Hídlap

Lopással indította az új esztendőt, vádat emelhetnek ellene

Lopás vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt folytatott büntetőeljárást egy 19 éves helyi hölgy ellen a Dorogi Rendőrkapitányság. A gyanú szerint a tettes megvárta míg barátnője mély álomba szenderül, majd az alkalmat kihasználva mobiltelefont, ékszereket, készpénzt lopott el tőle.

A lopással vádolt hölgy 2018. december 31-én barátnőjéhez látogatott, hogy együtt búcsúztassák az óévet. Miután elmúlt éjfél és a buli kifulladt mindketten lefeküdtek aludni, de M. Tímea hajnalban megébredt. Hirtelen ötlettől vezérelve kutatni kezdett, majd a talált mobiltelefont, bizsu ékszereeket, karórát, kozmetikai termékeket és némi készpénzt zsebre tette.

A tettes a krémeket elhasználta, a telefont eladta, a pénzt pedig elköltötte. Barátnője még aznap feljelentést tett ellene, majd a nyomozók azonosították, nyolc nappal később kihallgatták a gyanúsítottat, aki beismerte tettét. Házkutatást is tartottak Tímeánál, akinél megtalálták az ellopott tárgyak egy részét is. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és vádemelési javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.

(Fotó: hindustantimes.com, Szöveg: police.hu)

Advertisements