Orbán

Hídlap

Népszerű a Mi, Bátorkesziek helytörténeti kiállítás

Rendkívül népszerűségnek örvend a Mi, Bátorkesziek című helytörténeti kiállítás, amelyet a Pro Futuro Villa Kezw társulás mutatott be a XIV. Bátorkeszi Borfesztiválon. A tárlatot és a közös összefogásból készült Erdei Tanösvényt május 18-19-én ismét megtekinthetik az érdeklődők.

A Tájház Bátorkeszi Facebook oldal szerint a XIX. és XX. századi fényképeket tartalmazó, a falu történetét bemutató kiállítást nem volt mindenkinek lehetősége a borfesztivál ideje alatt megtekinteni, ezért az előttünk álló hétvégén ismét várják a látogatókat.

Szombaton és vasárnap 10 órától tekinthetjük meg az archív felvételeket, 14 órától pedig szakmai kísérettel ismerhetjük meg a Galambosi erdő tanösvényét. Minden bizonnyal nem csak a helyiek, hanem a környékbeliek számára is izgalmakat tartogat a program, ugyanis megismerhetnek a község gazdag múltjával is. A szervezők zsíros kenyérrel és üdítővel is készülnek a hétvégére.

(Fotó: Tájház Bátorkeszi)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements