Frigyes

Hídlap

Népszerű a Mi, Bátorkesziek helytörténeti kiállítás

Rendkívül népszerűségnek örvend a Mi, Bátorkesziek című helytörténeti kiállítás, amelyet a Pro Futuro Villa Kezw társulás mutatott be a XIV. Bátorkeszi Borfesztiválon. A tárlatot és a közös összefogásból készült Erdei Tanösvényt május 18-19-én ismét megtekinthetik az érdeklődők.

A Tájház Bátorkeszi Facebook oldal szerint a XIX. és XX. századi fényképeket tartalmazó, a falu történetét bemutató kiállítást nem volt mindenkinek lehetősége a borfesztivál ideje alatt megtekinteni, ezért az előttünk álló hétvégén ismét várják a látogatókat.

Szombaton és vasárnap 10 órától tekinthetjük meg az archív felvételeket, 14 órától pedig szakmai kísérettel ismerhetjük meg a Galambosi erdő tanösvényét. Minden bizonnyal nem csak a helyiek, hanem a környékbeliek számára is izgalmakat tartogat a program, ugyanis megismerhetnek a község gazdag múltjával is. A szervezők zsíros kenyérrel és üdítővel is készülnek a hétvégére.

(Fotó: Tájház Bátorkeszi)

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements