Orbán

Hídlap

Fokozottan ellenőrzik az esztergomi gyalogos-átkelőhelyeket

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett “Zebra” terv nevű kampányhoz, amelynek keretében az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai is fokozottan ellenőrzik a városban a gyalogos-átkelőhelyeket.

Az elmúlt időszakban országszerte több súlyos, olykor életveszélyes sérülésekkel járó baleset is történt, amelyben védtelen járókelők voltak az áldozatok, akik legtöbbször súlyos sérüléseket szenvedtek. Emiatt május 13-19 között több helyszínen is ellenőrzik a zebrákat. A programhoz Esztergom is csatlakozott, szerdán délelőtt a város több pontján is találkozhattunk járőrökkel, akik felhívták a gyalogosok és a járművezetőket arra, hogy ne rutinból, hanem körültekintően közlekedjenek.

(Fotó: Lehoczki Dávid)

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements