Izsó

Hídlap

Helyükre kerültek az elektromos töltőállomások

Helyükre kerültek az elektromos töltőállomások a Bástya parkolóban, a Bottyán János utcában és minden bizonnyal a Bocskoroskúti 1. szám alatt található Márta Panziónál is – olvasható az Esztergom nevű Facebook csoportban. Így az autótulajdonosoknak nem kell majd a töltés miatt Dömösre vagy Piliscsabára utazniuk.

A MOL-csoport korábbi tájékoztatása szerint az érintett városrészeken a telepítés, valamint a próbatesztelés idejére megállási és várakozási tilalmat léptettek életbe, az állomások környezetét elkerítették. Bár a magyarországi helyszíneket gyűjtő TöltőPont applikáció még nem jelzi az új berendezéseket, az üzembe helyezés után minden bizonnyal felkerülhetnek a listára.

Az elektromos hajtású személygépkocsik nem csak külföldön, hanem hazánkban is egyre inkább elterjedtek. Magyarországon néhány évvel ezelőtt még csak a nagyvárosokban, azóta pedig már a kisebb vidéki településeken is találkozhatunk állomásokkal. A MOL beruházásának eredményeként Esztergom bekerült azon helyszínek közé, ahol igénybe vehetjük a szolgáltatást.

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements