Frigyes

Hídlap

Nem fizette a tartásdíjat, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Bíróság elé állította az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, aki három gyermeke után több mint két éven keresztül nem fizetett tartásdíjat. Az ügyészség tíz hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az apát.

A bajok 2011-ben kezdődtek, amikor a vádlott és élettársa szakítottak egymással, majd a bíróság két évvel később jogerős végzéssel kötelezte a férfit, hogy a három kiskorú gyermeke után minden hónapban fejenként tizenötezer forintnyi összeget fizessen meg volt párjának. Az apuka tartásdíjfizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért a bíróság 120 óra közérdekű munkára ítélte, majd 2017. április elsejétől “önhibájából” nem fizette az összeget.

A vádemelésig 25 havi tartásdíjjal maradt adós, amely 1.125.000 forint. Magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

(Fotó:

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements