Orbán

Hídlap

Nem fizette a tartásdíjat, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Bíróság elé állította az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, aki három gyermeke után több mint két éven keresztül nem fizetett tartásdíjat. Az ügyészség tíz hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az apát.

A bajok 2011-ben kezdődtek, amikor a vádlott és élettársa szakítottak egymással, majd a bíróság két évvel később jogerős végzéssel kötelezte a férfit, hogy a három kiskorú gyermeke után minden hónapban fejenként tizenötezer forintnyi összeget fizessen meg volt párjának. Az apuka tartásdíjfizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért a bíróság 120 óra közérdekű munkára ítélte, majd 2017. április elsejétől “önhibájából” nem fizette az összeget.

A vádemelésig 25 havi tartásdíjjal maradt adós, amely 1.125.000 forint. Magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.

(Fotó:

 

  • Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

    Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

    Hídlap
  • Extrém futók és kerékpárosok veszik birtokba Márianosztrát

    A MINEKRAFT Challenge keretében keretében extrém futók és kerékpárosok népesítik be szombaton a települést. A focipályán gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A helyszínen DJ Dominik is fellép, akit a Crazy Granat koncertje követ majd.

    Hídlap
Advertisements