Jusztin

Hídlap

Magyar bajnok lett az Esztergomi Vitézek csapata

Magyar bajnok lett az Esztergomi Vitézek rögbi csapata, amely az élvonalbeli bajnokság döntőjében 51-19-re győzte le a Battai Bulldogokat. Az eredményhirdetés során az aranycsapat játékosainak dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője adta át az érmeket és a trófeát.

Kiváló iramú találkozót láthattak azok, akik kilátogattak az esztergomi rögbipályára. A házigazda alakulat szerezte az első célt a mérkőzésen, majd a kezdetektől fogva uralták a párharcot. Rövid időn belül 24-0-ra is vezettek, majd a szünet előtt az ellenfél is megszerezte első pontjait. A folytatásban a százhalombatta becsülettel küzdött, de nem tudták felvenni a versenyt az elementáris erővel játszó hazaiakkal szemben.

A lefújás után dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője méltatta a fináléban szereplő csapatokat, akik sportszerűen küzdötték végig a mérkőzést. Végül Neuzer András elnökkel átadták a kupát a bajnokcsapatnak.

 

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements