Jusztin

Hídlap

Érmekkel tértek haza Harkivból az esztergomi birkózók

Fényes medáliákkal tértek haza az ukrajnai Harkivból az Esztergom Birkózó Sportegyesület versenyzői, akik meghívásos tornán szerepeltek a városban. A legnagyobb sikert Lévai Levente nevéhez fűződik, aki megnyerte a 44 kilogrammos súlycsoportot.

A II. Filus Sándor Emlékversenyen százötven fős mezőny szerepelt, a házigazda ukránokon kívül fehérorosz, litván és magyar versenyzők léptek szőnyegre. A serdülők kötöttfogású versenyében a 41 kilogrammos kategóriában Czuczor Dominik képviselte a klubot, aki ezüstérmet szerzett. A soron következő kategóriákban is születtek esztergomi sikerek: Zehetner Ákos (48 kg), Juhász Benjámin (52 kg), Maharita Alex (62 kg) is egyaránt bronzérmes lett, míg Marozsi Krisztián nem végzett dobogós helyen.

(Fotó: Brilla Gergő)

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements