Izsó

Hídlap

Rendőrkézen a táti plébános feltételezett támadója

Vácon fogták el a rendőrők azt az 52 éves leányvári férfit, aki a gyanú szerint kirabolta a táti plébánost. Információink szerint P. László nem először került szembe a törvénnyel. Ezúttal rablás bűntett miatt indítottak eljárást ellene.

Mint arról portálunk is beszámolt, a gyanúsított május 18-án délelőtt csöngetett be a táti plébániára azzal az ürüggyel, hogy pénzt kérjen a plébánostól. Miután megkapta a kívánt összeget, távozott a helyszínről, majd kisvártatva visszatért és ekkor már be is ment az épületbe. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi azt állította, hogy nem volt nyitva a bolt, ezért most némi ennivalót kért “vendéglátójától”.

P. László nem érte be ennyivel: mialatt az atya kikísérte, az étel mellé már pénzt is követelt tőle. A plébános megijedt, átadta a pénzt, de a férfi visszament és elkezdett további összegek után kutatni. A pap kimenekült az épületből, támadója azonban az udvaron utolérte, majd dulakodni kezdtek. A pap kiszabadult a fogságából és segítségért kiálltott, a támadó pedig elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a személyleírás alapján megkezdték az elkövető felkutatását, akit vasárnap késő délután fogtak el Vácon. P. Lászlót az Esztergomi Rendőrkapitányságon előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók javaslatot tettek arra, hogy az őrizet alatt állítsák bíróság elé a gyanúsítottat. Az ellopott pénz egy része előkerült, a leányvári lakos ellen pedig rablás miatt indítottak büntetőeljárást.

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements