Jusztin

Hídlap

Rendőrkézen a táti plébános feltételezett támadója

Vácon fogták el a rendőrők azt az 52 éves leányvári férfit, aki a gyanú szerint kirabolta a táti plébánost. Információink szerint P. László nem először került szembe a törvénnyel. Ezúttal rablás bűntett miatt indítottak eljárást ellene.

Mint arról portálunk is beszámolt, a gyanúsított május 18-án délelőtt csöngetett be a táti plébániára azzal az ürüggyel, hogy pénzt kérjen a plébánostól. Miután megkapta a kívánt összeget, távozott a helyszínről, majd kisvártatva visszatért és ekkor már be is ment az épületbe. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi azt állította, hogy nem volt nyitva a bolt, ezért most némi ennivalót kért “vendéglátójától”.

P. László nem érte be ennyivel: mialatt az atya kikísérte, az étel mellé már pénzt is követelt tőle. A plébános megijedt, átadta a pénzt, de a férfi visszament és elkezdett további összegek után kutatni. A pap kimenekült az épületből, támadója azonban az udvaron utolérte, majd dulakodni kezdtek. A pap kiszabadult a fogságából és segítségért kiálltott, a támadó pedig elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a személyleírás alapján megkezdték az elkövető felkutatását, akit vasárnap késő délután fogtak el Vácon. P. Lászlót az Esztergomi Rendőrkapitányságon előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók javaslatot tettek arra, hogy az őrizet alatt állítsák bíróság elé a gyanúsítottat. Az ellopott pénz egy része előkerült, a leányvári lakos ellen pedig rablás miatt indítottak büntetőeljárást.

 

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements