Bulcsú

Hídlap

Rendőrkézen a táti plébános feltételezett támadója

Vácon fogták el a rendőrők azt az 52 éves leányvári férfit, aki a gyanú szerint kirabolta a táti plébánost. Információink szerint P. László nem először került szembe a törvénnyel. Ezúttal rablás bűntett miatt indítottak eljárást ellene.

Mint arról portálunk is beszámolt, a gyanúsított május 18-án délelőtt csöngetett be a táti plébániára azzal az ürüggyel, hogy pénzt kérjen a plébánostól. Miután megkapta a kívánt összeget, távozott a helyszínről, majd kisvártatva visszatért és ekkor már be is ment az épületbe. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi azt állította, hogy nem volt nyitva a bolt, ezért most némi ennivalót kért “vendéglátójától”.

P. László nem érte be ennyivel: mialatt az atya kikísérte, az étel mellé már pénzt is követelt tőle. A plébános megijedt, átadta a pénzt, de a férfi visszament és elkezdett további összegek után kutatni. A pap kimenekült az épületből, támadója azonban az udvaron utolérte, majd dulakodni kezdtek. A pap kiszabadult a fogságából és segítségért kiálltott, a támadó pedig elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a személyleírás alapján megkezdték az elkövető felkutatását, akit vasárnap késő délután fogtak el Vácon. P. Lászlót az Esztergomi Rendőrkapitányságon előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók javaslatot tettek arra, hogy az őrizet alatt állítsák bíróság elé a gyanúsítottat. Az ellopott pénz egy része előkerült, a leányvári lakos ellen pedig rablás miatt indítottak büntetőeljárást.

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements