Fatime

Hídlap

Ifjú tűzoltókká váltak a tokodi óvodások

Gyermeknap alkalmából látogattak el a Mesevár Óvodába a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Az önkéntesek segítségével maguk a gyermekek is lánglovagokká vállhattak: miután felhúzták a védősisakokat, a bátrabbak gépjárműfecskendezővel olthatták el az “égő házikót”.

Bizonyára mély nyomot hagyott a tokodi óvodásokban az a nap, amelyen helyi tűzoltók tértek be hozzájuk. A gyermekek érdeklődve hallgatták végig az ismertetőket, majd testközelből tekinthették meg az egységek felszereléseit. A jó hangulatú találkozón, a bátor jelentkezők be is bizonyíthatták rátermettségüket és sikeresen eloltották az udvaron keletkezett tüzet.

A foglalkozás zárásaként az óvodások Góra Gergő parancsnokkal járműbe ültek, majd szirénázva szelték az utcákat. Az óvodapedagógusok jóvoltálból minden gyermek oklevelet vehetett át, köszönhetően annak, hogy sikeresen teljesítették a gyermeknapi feladatokat.

Bánhidi László egyesületi elnök elmondta, hogy a tokodi hősökkel való találkozás különösen nagy nyomot hagyott Kertész Márkban, aki másnap reggel papírra vetette az emlékeit.

(Fotó: Bánhidi László)

Advertisements

 

 

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements