Jusztin

Hídlap

Tokodi tűzoltók fékezhetik meg a tokodaltárói tüzeket

Együttműködési megállapodást írt alá Petrik József tokodaltárói polgármester és Bánhidi László, a tokodi önkéntes tűzoltók elnöke, melynek értelmében a szomszédos településen közigazgatási területén tűzmegelőzési, tűzoltási, műszaki mentési feladatokat láthatnak el.

A 2015-ben alakult Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely az alapító okirat szerint a nagyközség területén tevékenykedhetett. A napokban újabb mérföldkőhöz érkezett a csapat,hiszen területüket Tokodaltáróval bővítették ki, így a két szomszédos (valamikor egy községhez tartozó) településen látják el a tűzvédelmet.

Bánhidi László elnöktől megtudtuk, hogy jó viszonyra törekednek a környékbeli településekkel, ezért együttműködési szándékkal keresték meg a tokodaltárói önkormányzatot. Mivel a közigazgatási határaik egy bizonyos szakaszon közösek, előfordulhat, hogy a Tokodon keletkezett avartüzek tokodaltárói ingatlanokat is érinthetnek.

A hivatásos kollégák leterheltsége miatt pedig az önkéntesekre is nagy feladat hárul, akikkel a jövőben gyakrabban találkozhatunk majd Tokodaltárón is. Június elsején szombaton a község gyermeknapi programsorozatához kapcsolódva tűzoltóautó és fecskendő próbát szerveznek a fiataloknak.

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements