Jusztin

Hídlap

Szombat hajnalban tetőzött a Duna

506 centiméteres vízállással tetőzött a Duna Esztergomban szombat hajnalban. Az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet már pénteken 19 órakor meghaladta a víz szintje. A szakemberek gyors apadásra számítanak, így várhatóan nem kerül sor a szintnek megfelelő intézkedésekre.

Májusban rövid időn belül két árhullám is levonult a folyón, amely a Duna ausztriai és németországi vízgyűjtő területén lehullott nagymennyiségű csapadéknak köszönhető. Május 21-én érte el az ár Esztergomot, május 22-én előfordult, hogy óránként 4-5 centiméterrel a víz szintje. Május 26-án 489 centimétert mutatott a vízmérce, majd 412 centiméterig apadt.

Május 29-én megérkezett az újabb árhullám, amely meghaladta a korábbit, igaz ez sem okozott problémákat. A Duna mentén húzódó kerékpárút Szamárhegy településrészen húzódó szakaszának egyes részeit elöntötte az ár, ugyanakkor sem a Nagy-Duna sétányon és az Erzsébet parkban sem lépett ki a medréből a folyó. Gyors apadásra számítanak a szakemberek, hiszen Nagybajcsnál a pénteki tetőzés óta 50 centimétert csökkent a víz szintje.

Ezek alapján kijelenthető, hogy az elöntött területek napokon belül szabadulhatnak a víz fogsága alól.

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements