Ottó

Hídlap

Útburkolati jelekkel bővült a veszélyes dorogi kanyar

Veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jelzésekkel látták el a dorogi Köztársaság út legveszélyesebb szakaszát. Nedves, illetve síkos útviszonyok esetén gyakran történik baleset a kanyarban. Néhány héttel ezelőtt egy autós letarolta az egyik ingatlan kerítését is.

Hirdetések

A dorogi Köztársaság utca a város egyik fontos közlekedési útvonala, amely nap mint nap jelentős forgalmat bonyolít le. Legveszélyesebb szakasza a Wesselényi utcai kereszteződés és környéke, hiszen az erőteljes kanyar még száraz útviszonyok esetén is próbára teszi a járművezetőket. A közelben élők szinte havonta látnak balesetet, ugyanakkor az elmúlt fél évben több jármű is összetört.

2018 decemberében autóbusz és személygépkocsi, márciusban két személyautó ütközött össze, míg májusban egy irányíthatatlanná vált jármű tarolta le a kerítést (amelyet a lakók azt megelőzően állíttattak helyre). A lakosok közül már többen is jelezték az önkormányzatnak, hogy szüksége lenne forgalomlassító eszközöket telepítésére. Segélykiáltásuk meghallgatásra talált, ugyanakkor nem fekvőrendőrt építettek a burkolatba, hanem veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jeleket festettek fel. Remélhetőleg megteszi a kívánt hatást és nem kell többet arról olvasnunk, hogy egy-egy autó kitörte a kanyarban található fákat.

Hirdetések

  • Többször is szabályt sértett, elkapták a rendőrök

    Felfegyverkezve, jogosítvány és forgalmi engedély nélkül, ittas állapotban ült volán mögé az a 65 éves férfi, akit június 30-án Dömösön, a Duna utcában igazoltattak az esztergomi járőrök. Az egyenruhások a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárást is kezdeményeztek ellene.

    Hídlap
  • Szénatároló égett Tokodaltárón

    Július 1-én szerda este lángra kapott egy szénatároló Tokodaltáró külterületén, a tüzet csak órákkal később, több egység bevonásával sikerült eloltani. A katasztrófavédelem közölte: ezerhatszáz nagyméretű kockabála volt az épületben.

    Hídlap