Bertalan

Hídlap

Útburkolati jelekkel bővült a veszélyes dorogi kanyar

Veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jelzésekkel látták el a dorogi Köztársaság út legveszélyesebb szakaszát. Nedves, illetve síkos útviszonyok esetén gyakran történik baleset a kanyarban. Néhány héttel ezelőtt egy autós letarolta az egyik ingatlan kerítését is.

A dorogi Köztársaság utca a város egyik fontos közlekedési útvonala, amely nap mint nap jelentős forgalmat bonyolít le. Legveszélyesebb szakasza a Wesselényi utcai kereszteződés és környéke, hiszen az erőteljes kanyar még száraz útviszonyok esetén is próbára teszi a járművezetőket. A közelben élők szinte havonta látnak balesetet, ugyanakkor az elmúlt fél évben több jármű is összetört.

2018 decemberében autóbusz és személygépkocsi, márciusban két személyautó ütközött össze, míg májusban egy irányíthatatlanná vált jármű tarolta le a kerítést (amelyet a lakók azt megelőzően állíttattak helyre). A lakosok közül már többen is jelezték az önkormányzatnak, hogy szüksége lenne forgalomlassító eszközöket telepítésére. Segélykiáltásuk meghallgatásra talált, ugyanakkor nem fekvőrendőrt építettek a burkolatba, hanem veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jeleket festettek fel. Remélhetőleg megteszi a kívánt hatást és nem kell többet arról olvasnunk, hogy egy-egy autó kitörte a kanyarban található fákat.

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements