Jusztin

Hídlap

Teljesítették a kihívást a Honvéd utcai óvodások

Változatos mozgástevékenységgel ünnepelték a Kihívás Napját az Esztergomi Honvéd Utcai Óvodában. Az intézmény első alkalommal csatlakozott a világméretű sporteseményhez: a gyermekek körében a Tour de Ovinak, az Irány Brazília U5-6-nak és a Vitamintornának is nagy sikert aratott.

Az 1982-ben Kanadából világhódító útjára indult kampány tökéletesen illeszkedik az óvoda sportos arculatába. A lelkes óvodapedagógusok a gazdag eszközkészlet felhasználásával a Kihívás Napja alkalmából minden igényt kielégítő programokat rendezzenek. A gyermekek a dajkákkal és az óvónénikkel közösen a tornateremben zenés-táncos foglalkozással indították a napot.

Láposiné Fritz Anna óvodavezetőtől megtudtuk, hogy a játékos-zenés testtartás javító gyakorlatokon túl a csoportszobában körtáncokkal is ismerkedhettek a fiatalok. Az udvaron többek között ovikör futást, a Tour de Hongrie-hoz hasonlóan Tour de Ovi versenyt és zenés Mókatornát szerveztek, de a floorball és futball minitorna is népszerű volt. Kalandos akadálypályát is kialakítottak, amelyen a gurulás, az ugrálás a mászás és a lövés is előtérbe került. A Színek kavalkádja foglalkozás keretében pedig a szivárvány ejtőernyő és labdák felhasználásával szerveztek ügyességi játékot.

Az óvodavezető elmondta, hogy minden óvodás éremmel a nyakában mesélhette el szüleinek az átélt élményeket. A szervezés és a lebonyolítás mondhatni tökéletesre sikerült, a pozitív visszajelzések alapján jövőre is szívesen csatlakoznának a Kihívás Napjához. Egyúttal az óvodapedagógusok bíznak benne, hogy egyre több család is kedvet érez a mozgásos, sportos életmód iránt.

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements