Bertalan

Hídlap

Ittasan ütötte el édesapját, vádat emeltek ellene

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy felnőtt férfi ellen. A vádlott Annavölgyön saját személygépkocsijával elütötte édesapját, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2017. június 3-án este nyolc óra után a közepesen ittas állapotban lévő férfi szóváltásba keveredett édesapjával. A vádlott több alkalommal haladt el autójával az egyik utcában, a sértett pedig sörösüveggel, később faszékkel is megdobta a járművet, amelynek szélvédője 70 négyzetcentiméteres területen bepókhálósodott.

A vádlott ekkor megfordult és 43-46 kilométer/órás sebességgel újra azon az utcán közlekedett, ahol édesapja tartózkodott. Mivel a berepedt szélvédő miatt nem látott ki rendesen, rövid fékezést követően 37-40 kilométer/órás sebességgel betonszegélyre hajtott és egy szemétgyűjtő edénynek csapódott. Az ütközés következtében az autó jobb oldala megemelkedett és elütötte a sértettet. A jármű végül 20 kilométer/órás tempóval ütközött neki a füves területen található oszlopnak.

Az édesapa a kocsi alá esett: nyolc napon túl gyógyuló bordatörésekkel, tüdőzúzódással és horzsolásos sérülésekkel úszta meg az esetet. A vádlott cselekményével több szabályszegést is elkövetett. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű férfival szemben, -amennyiben bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri-, 1 év 2 hónap, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztést, valamint 200.000,- Ft összegű pénzbüntetést szabjon ki. Továbbá három évre tiltsák el a közúti járművek vezetésétől.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: autonavigator.hu)

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements