Jusztin

Hídlap

Közösen ünneplik az összetartozást Letkésen és Ipolyszalkán

Június 4-én, kedden a Nemzeti Összetartozás Napján a Közösen Letkésért Egyesület tagjai és Ipolyszalka lakosai rendhagyó ünnepség keretében mutatják meg, hogy az országhatár sem választhatja el egymástól a felvidéki és az anyaországi magyarságot.

A megemlékezés 18 órakor, a Letkésen található Trianoni kopjafánál kezdődik, ahol a helyiek adnak elő rövid műsort. A szavalatok után megkoszorúzzák az emlékművet, majd a résztvevők átsétálnak a két települést összekötő hídhoz, ahol közösen felidézik az 1920-as eseményeket. A megemlékezés zárásaként szeretettel várnak mindenkit egy kis pogácsára és koccintásra.

Az elmúlt hetekben alakult, helyi lelkes családokból és lokálpatriótákból álló Közösen Letkésért Egyesület szívügyének tekinti a helyiek sorsát. A tagok eltökélt célja, hogy felpezsdítsék a község életét, egyúttal szeretnék, ha megmozdulna a lakosság és közös erővel élhetőbbé varázsolnák a települést.

(Fotó: archiv.erdmost.hu)

  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
  • Magyar Örökség-díjat kap a Franka

    Június 22-én Magyar Örökség-díjjal tüntetik ki az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiumot, a kommunista diktatúra alatt végzett értékmentő tevékenységéért. Ezzel az iskola csatlakozik a korábban kitüntetettek köréhez, vagyis Illyés Gyulához, Kodály Zoltánhoz és az Aranycsapathoz is.

    Hídlap
Advertisements