Bertalan

Hídlap

Közösen ünneplik az összetartozást Letkésen és Ipolyszalkán

Június 4-én, kedden a Nemzeti Összetartozás Napján a Közösen Letkésért Egyesület tagjai és Ipolyszalka lakosai rendhagyó ünnepség keretében mutatják meg, hogy az országhatár sem választhatja el egymástól a felvidéki és az anyaországi magyarságot.

A megemlékezés 18 órakor, a Letkésen található Trianoni kopjafánál kezdődik, ahol a helyiek adnak elő rövid műsort. A szavalatok után megkoszorúzzák az emlékművet, majd a résztvevők átsétálnak a két települést összekötő hídhoz, ahol közösen felidézik az 1920-as eseményeket. A megemlékezés zárásaként szeretettel várnak mindenkit egy kis pogácsára és koccintásra.

Az elmúlt hetekben alakult, helyi lelkes családokból és lokálpatriótákból álló Közösen Letkésért Egyesület szívügyének tekinti a helyiek sorsát. A tagok eltökélt célja, hogy felpezsdítsék a község életét, egyúttal szeretnék, ha megmozdulna a lakosság és közös erővel élhetőbbé varázsolnák a települést.

(Fotó: archiv.erdmost.hu)

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements