Kornél, Soma

Hídlap

Közösen ünneplik az összetartozást Letkésen és Ipolyszalkán

Június 4-én, kedden a Nemzeti Összetartozás Napján a Közösen Letkésért Egyesület tagjai és Ipolyszalka lakosai rendhagyó ünnepség keretében mutatják meg, hogy az országhatár sem választhatja el egymástól a felvidéki és az anyaországi magyarságot.

Hirdetések

A megemlékezés 18 órakor, a Letkésen található Trianoni kopjafánál kezdődik, ahol a helyiek adnak elő rövid műsort. A szavalatok után megkoszorúzzák az emlékművet, majd a résztvevők átsétálnak a két települést összekötő hídhoz, ahol közösen felidézik az 1920-as eseményeket. A megemlékezés zárásaként szeretettel várnak mindenkit egy kis pogácsára és koccintásra.

Az elmúlt hetekben alakult, helyi lelkes családokból és lokálpatriótákból álló Közösen Letkésért Egyesület szívügyének tekinti a helyiek sorsát. A tagok eltökélt célja, hogy felpezsdítsék a község életét, egyúttal szeretnék, ha megmozdulna a lakosság és közös erővel élhetőbbé varázsolnák a települést.

(Fotó: archiv.erdmost.hu)

Hirdetések
  • Többször is szabályt sértett, elkapták a rendőrök

    Felfegyverkezve, jogosítvány és forgalmi engedély nélkül, ittas állapotban ült volán mögé az a 65 éves férfi, akit június 30-án Dömösön, a Duna utcában igazoltattak az esztergomi járőrök. Az egyenruhások a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárást is kezdeményeztek ellene.

    Hídlap
  • Szénatároló égett Tokodaltárón

    Július 1-én szerda este lángra kapott egy szénatároló Tokodaltáró külterületén, a tüzet csak órákkal később, több egység bevonásával sikerült eloltani. A katasztrófavédelem közölte: ezerhatszáz nagyméretű kockabála volt az épületben.

    Hídlap