Jusztin

Hídlap

Országos versenyen szerzett nagyarany minősítést a kesztölci bor

A kesztölci Szivek Pince Zévé Trilógia III. elnevezésű, 2017-es évjáratú bora nyerte meg a Világfajták fehér kategóriáját a Semmelweiss Egyetem Bora Országos Borversenyén. Rajtuk kívül a Neszmélyi Borvidék több pincészete is elismerésben részesült.

A tizedik alkalommal megrendezett országos megmérettetésen idén is tehetséges, minőség iránt elkötelezett borászok mutatkozhattak be. A benevezett nedűk az egyetem jubileumi évében a „250 éves Semmelweis Egyetem bora” megtisztelő címet nyerhették el.

A hétfői díjátadón a Kárpát-medencei fehér és vörösborok, Világfajták fehér és vörös, valamint Desszertborok kategóriákban több mint 140 bort minősítettek. A Szivek Pince jól teljesített, hiszen a nagyaranyat érő boruk mellett a zászlóshajójuknak számító trilógia második tagja is arany minősítést szerzett.

Továbbá a Neszmélyi Borvidéket képviselve a Hilltop és Stróbl pincészetek, a Rábai Katalin Borászat és a Currus Pince is számos nagyarany, arany és ezüst minősítést zsebelt be. Ezzel a Komárom-Esztergom megyei borvidék újabb rangos elismerésben részesült.

(Fotók: Neszmélyi Borvidék és Szivek Pince Facebook oldala)

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements