Apollónia

Hídlap

Országos versenyen szerzett nagyarany minősítést a kesztölci bor

A kesztölci Szivek Pince Zévé Trilógia III. elnevezésű, 2017-es évjáratú bora nyerte meg a Világfajták fehér kategóriáját a Semmelweiss Egyetem Bora Országos Borversenyén. Rajtuk kívül a Neszmélyi Borvidék több pincészete is elismerésben részesült.

Hirdetések

A tizedik alkalommal megrendezett országos megmérettetésen idén is tehetséges, minőség iránt elkötelezett borászok mutatkozhattak be. A benevezett nedűk az egyetem jubileumi évében a „250 éves Semmelweis Egyetem bora” megtisztelő címet nyerhették el.

A hétfői díjátadón a Kárpát-medencei fehér és vörösborok, Világfajták fehér és vörös, valamint Desszertborok kategóriákban több mint 140 bort minősítettek. A Szivek Pince jól teljesített, hiszen a nagyaranyat érő boruk mellett a zászlóshajójuknak számító trilógia második tagja is arany minősítést szerzett.

Továbbá a Neszmélyi Borvidéket képviselve a Hilltop és Stróbl pincészetek, a Rábai Katalin Borászat és a Currus Pince is számos nagyarany, arany és ezüst minősítést zsebelt be. Ezzel a Komárom-Esztergom megyei borvidék újabb rangos elismerésben részesült.

(Fotók: Neszmélyi Borvidék és Szivek Pince Facebook oldala)

Hirdetések
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap
  • Taroltak Balassagyarmaton az esztergomi triatlonosok

    Érmekkel tértek haza az Esztergomi Triatlon Klub versenyzői a Balassagyarmaton megrendezett Tereptriatlon Országos Bajnokságról. Gyakorlatilag mostantól kezdve augusztus 2-ig minden hétvégén versenyezni fognak. Legközelebb Zalaegerszegen bizonyíthatnak.

    Hídlap