Ellák

Hídlap

Elismerték a táti plébános támadóját elfogó rendőrök munkáját

Szent György emlékplakettet vehetett át a táti polgármesteri hivatalban Keil István nyugalmazott rendőr alezredes, aki segített kézre keríteni a táti plébános támadóját. Turi Lajos polgármester továbbá anyagi juttatásban részesítette az Esztergomi Rendőrkapitányság több alkalmazottját is.

Hirdetések

Mint arról portálunk elsőként beszámolt, május 18-án gyónási szándékkal csöngetett be Kardos Mihály plébánoshoz P. László. A férfi miután feloldozást nyert bűnei alól, pénzt kért a plébánostól. Az atya adott neki 3000 forintot, majd a “hívő” távozott, ám egy óra elteltével visszatért. Ekkor pénzt és ételt is követelt, de nem elégedett meg a 30 ezer forinttal, ezért kutakodni kezdett az épületben. A pap kimenekült az udvarra, ahol dulakodni kezdtek, majd sikerült az utcára szaladnia, ahol segítséget hívott. A támadó elmenekült a helyszínről és az esztergomi rendőrök Keil István nyugalmazott rendőr alezredes segítségével Vácon fogták el.

Turi Lajos polgármester példaértékűnek nevezte, hogy a hatóságok ilyen gyorsan nyomára akadtak az elkövetőnek. Beszéde után anyagi juttatásban részesítette Farkas Klaudia rendőr hadnagyot, Gresu Ferenc rendőr törzszászlóst, Ősz Norbert Csaba rendőr törzsőrmestert és Párvai Attila rendőr törzszászlóst, továbbá Keil István Szent György emlékplakettet kapott.

Debreczeni István rendőr alezredes, esztergomi rendőrkapitány, valamint Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány is méltatta kollégáik teljesítményét.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte, hogy a rendőrök gyakorlatilag néhány órán belül elfogták a P. Lászlót. A politikus kiemelte, hogy az új büntetőeljárási törvény elősegíti a hatóságok hatékonyabb együttműködését, ezáltal az elkövetőket is gyorsabban bíróság elé tudják állítani.

Hirdetések
  • Több mint 1,5 milliárd forintból újul meg a kismarosi kisvasút

    Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút – jelentette be dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője kedden a kismarosi állomáson tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint a királyréti és kemencei múzeumvasút pályafelújítása mintegy 14 kilométeres szakaszt érint, ami egymilliárd forint ráfordítást igényel.

    Hídlap
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap