Jusztin

Hídlap

Irtják a szúnyogokat Esztergomban

Június 11-én földi, június 12-én légi szúnyoggyérítést végeznek Esztergomban. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárváit pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással. A gyérítésről a méhészeket is tájékoztatják, hogy megtehessék a szükséges óvintézkedéseket.

Az esztergomi önkormányzat tájékoztatása szerint a földi és légi kémiai irtás során Deltasect 1,2 ULV. A készítmény a rémhírekkel ellentétben kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű
állatokra, emberekre és a környezetre sem veszélyes.

A földi kémiai védekezés június 11-én a napnyugta utáni időszakban kezdődik el, míg a légi kémiai védekezés június 12-én a napnyugtát megelőző időszakban történik. Mivel csapadékos időben nem tudják elvégezni a szúnyoggyérítést, ezért tartaléknapokat is kijelöltek: előbbi esetében 2019. június 12-13., míg utóbbi szempontjából június 13-14. jöhet szóba.

(Kép: hazipatika.com)

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements