Bertalan

Hídlap

Irtják a szúnyogokat Esztergomban

Június 11-én földi, június 12-én légi szúnyoggyérítést végeznek Esztergomban. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárváit pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással. A gyérítésről a méhészeket is tájékoztatják, hogy megtehessék a szükséges óvintézkedéseket.

Az esztergomi önkormányzat tájékoztatása szerint a földi és légi kémiai irtás során Deltasect 1,2 ULV. A készítmény a rémhírekkel ellentétben kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű
állatokra, emberekre és a környezetre sem veszélyes.

A földi kémiai védekezés június 11-én a napnyugta utáni időszakban kezdődik el, míg a légi kémiai védekezés június 12-én a napnyugtát megelőző időszakban történik. Mivel csapadékos időben nem tudják elvégezni a szúnyoggyérítést, ezért tartaléknapokat is kijelöltek: előbbi esetében 2019. június 12-13., míg utóbbi szempontjából június 13-14. jöhet szóba.

(Kép: hazipatika.com)

 

 

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements