Kornél, Soma

Hídlap

Irtják a szúnyogokat Esztergomban

Június 11-én földi, június 12-én légi szúnyoggyérítést végeznek Esztergomban. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárváit pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással. A gyérítésről a méhészeket is tájékoztatják, hogy megtehessék a szükséges óvintézkedéseket.

Hirdetések

Az esztergomi önkormányzat tájékoztatása szerint a földi és légi kémiai irtás során Deltasect 1,2 ULV. A készítmény a rémhírekkel ellentétben kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű
állatokra, emberekre és a környezetre sem veszélyes.

A földi kémiai védekezés június 11-én a napnyugta utáni időszakban kezdődik el, míg a légi kémiai védekezés június 12-én a napnyugtát megelőző időszakban történik. Mivel csapadékos időben nem tudják elvégezni a szúnyoggyérítést, ezért tartaléknapokat is kijelöltek: előbbi esetében 2019. június 12-13., míg utóbbi szempontjából június 13-14. jöhet szóba.

(Kép: hazipatika.com)

Hirdetések

  • Többször is szabályt sértett, elkapták a rendőrök

    Felfegyverkezve, jogosítvány és forgalmi engedély nélkül, ittas állapotban ült volán mögé az a 65 éves férfi, akit június 30-án Dömösön, a Duna utcában igazoltattak az esztergomi járőrök. Az egyenruhások a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárást is kezdeményeztek ellene.

    Hídlap
  • Szénatároló égett Tokodaltárón

    Július 1-én szerda este lángra kapott egy szénatároló Tokodaltáró külterületén, a tüzet csak órákkal később, több egység bevonásával sikerült eloltani. A katasztrófavédelem közölte: ezerhatszáz nagyméretű kockabála volt az épületben.

    Hídlap