Jusztin

Hídlap

Felújítják a dorogi Kálvin közt

Elkezdődött a dorogi református templom melletti utca, a Kálvin köz felújítása. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósuló projekt keretében térkőburkolatos parkolóhelyeket is kialakítanak, egyúttal rendezik a tavaly felavatott gyülekezeti ház környezetét is.

2018 szeptemberében avatták fel a Máté Edina esztergomi építész által tervezett Dorogvidéki Református Egyházközség gyülekezeti házát. Az ingatlan – amellyel tervezője később “Év Háza” díjat is nyert – az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az önkormányzatnak, adományoknak és egyházi támogatásnak köszönhetően épülhetett meg.

A korábban név nélküli utcát Kálvin köznek nevezték el, amelynek felújítása akkor elmaradt. Az elmúlt napokban azonban elkezdődött a várva várt munka: először a térkövet szállították a helyszínre, majd elbontották a régi járdát. Mivel egyre többen rendelkeznek gépkocsival a városban, ezért az önkormányzat úgy határozott, hogy parkolóhelyeket is kialakít az utcában. Ezzel a lépéssel a közelben lakókat és a templomba igyekvő híveket is segítik.

Mivel kiadós esők után a gyülekezi ház kapuja előtt rendszeresen megrekedt a víz, ezért a munkálatok során a csapadékvíz-elvezetési problémákat is orvosolják.

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements