Jusztin

Hídlap

Letartóztatták a csempészcigarettát szállító ukrán nőt

Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állapolgárságú nő letartóztatását az Esztergomi Járási Ügyészség. A gyanúsított 37.500 doboznyi magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott birtokában.

Az indítvány szerint a hölgy június 3-án Esztergom utcáit szelte a lengyel rendszámú gépkocsijával, majd 12 óra 40 perc körül a Nagy Duna sétány parkolójában megállt. A járműben olyan dohányterméket tartott, amelyet hazánkban nem forgalmaznak, ezért a lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint hazánkban nem forgalmazott termék kiskereskedelmi eladási ára dobozonként 1440 forint volt, amellyel szép összeget kaszálhatott volna a hölgy. A rakomány értéke ennek megfelelően 54 millió forint volt.

Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné. Emiatt egy hónapra elrendelték a nő letartóztatását.

(Borítókép: tolnavar.hu)

  • Felavatták a korszerűsített kesztölci polgármesteri hivatalt

    Felavatták a kesztölci polgármesteri hivatal épületét, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel. Az elnyert 84,49 millió forintos támogatásnak és a megyei önkormányzat segítségének köszönhetően újabb korszerű intézménnyel büszkélkedhet a település.

    Hídlap
  • Teljesen kiégett egy motorkerékpár Szobon

    Június 15-én, szombaton délután a szobi Préskertnél kigyulladt egy motorkerékpár. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel érkezett a helyszínre, majd porral oltó készülékkel sikerült elfolytaniuk a tüzet. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a járművet már nem tudták megmenteni.

    Hídlap
Advertisements