Izsó

Hídlap

Letartóztatták a csempészcigarettát szállító ukrán nőt

Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állapolgárságú nő letartóztatását az Esztergomi Járási Ügyészség. A gyanúsított 37.500 doboznyi magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott birtokában.

Az indítvány szerint a hölgy június 3-án Esztergom utcáit szelte a lengyel rendszámú gépkocsijával, majd 12 óra 40 perc körül a Nagy Duna sétány parkolójában megállt. A járműben olyan dohányterméket tartott, amelyet hazánkban nem forgalmaznak, ezért a lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint hazánkban nem forgalmazott termék kiskereskedelmi eladási ára dobozonként 1440 forint volt, amellyel szép összeget kaszálhatott volna a hölgy. A rakomány értéke ennek megfelelően 54 millió forint volt.

Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné. Emiatt egy hónapra elrendelték a nő letartóztatását.

(Borítókép: tolnavar.hu)

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements