Bulcsú

Hídlap

Letartóztatták a csempészcigarettát szállító ukrán nőt

Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állapolgárságú nő letartóztatását az Esztergomi Járási Ügyészség. A gyanúsított 37.500 doboznyi magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott birtokában.

Az indítvány szerint a hölgy június 3-án Esztergom utcáit szelte a lengyel rendszámú gépkocsijával, majd 12 óra 40 perc körül a Nagy Duna sétány parkolójában megállt. A járműben olyan dohányterméket tartott, amelyet hazánkban nem forgalmaznak, ezért a lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint hazánkban nem forgalmazott termék kiskereskedelmi eladási ára dobozonként 1440 forint volt, amellyel szép összeget kaszálhatott volna a hölgy. A rakomány értéke ennek megfelelően 54 millió forint volt.

Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné. Emiatt egy hónapra elrendelték a nő letartóztatását.

(Borítókép: tolnavar.hu)

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements