Izsó

Hídlap

Motorost ütöttek el Dorogon

Mentőhelikopterrel szállították kórházba a csütörtök délután azt a férfit, aki motorbalesetetet szenvedett Dorogon. A rendőrség tájékoztatása szerint a vétkes jármű vezetője nem adott elsőbbséget a motorosnak, aki nekiütközött az autónak. A helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el.

Úgy tudjuk, hogy a balesethez először a dorogi mentőállomás egységei érkeztek ki, akik megvizsgálták a sérültet. Később megjelent a horizonton a mentőhelikopter is, amely először tett egy kört a város felett, majd leszállt a Bécsi úton. Az interneten keringő fotókon is látszik, hogy a Hősök terénél járókelők sorakoztak fel az út két oldalán és közelről szemlélték a mentést.

A balesetet okozó Suzuki Wagon R+ típusú személygépkocsin is látszódtak az ütközés nyomai. A motorháztetőjének eleje és a bal első kerék feletti panel behorpadt, míg az első lökhárító összetört. Úgy tudjuk, hogy a motorkerékpárból üzemanyag is folyt az útra, amelyet földdel itattak fel.

Miután a mentőhelikopter elszállította a sérültet a katasztrófaturisták pillanatok alatt szétszéledtek és csak a helyszínelő rendőrök maradtak tovább a helyszínen. Az útzárat – amely mintegy 2 és fél órán keresztül káoszt okozott a vasúton túli városrészen – délután fél öt után néhány perccel oldották fel.

Csütörtökön nem ez volt az első baleset a térségben. A délutáni órákban Tát és Nyergesújfalu a 10-es főúton szabálytalan előzés miatt kamion és személygépkocsi ütközött össze.

 

 

  • Hazai pályán taroltak a dorogi birkózók

    A dorogi sportcsarnokban rendezték meg a KO-VA GÉP Kupa nemzetközi birkózó versenyt, melyen mintegy száz fiatal sportoló lépett szőnyegre. A megmérettetésen honi, szlovákiai és némi meglepetésként szerbiai magyar versenyzők is szerepeltek. A Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) ezúttal is érmek sokaságát zsebelte be.

    Hídlap
  • Idén is megrendezik az amatőr versmondók versenyét Esztergomban

    Október 5-én, 10 órai kezdettel az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban rendezik meg a Virág volt a vers című, amatőr, 50 év feletti versmondók versenyét. Az XLVIII. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre szeptemberi 27-ig lehet jelentkezni.

    Hídlap
Advertisements